Przepis na zupę z kurczaka w jednym garnku z warzywami. Dodaj trochę makaronu, aby przekształcić ją w pożywną rosół z makaronem.
W dużym garnku rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu. Dodać cebulę i marchewkę, a następnie posolić. Smażyć około 5 minut, aż cebula stanie się przezroczysta, a marchewki zmiękną. Dodać czosnek i smażyć około 30 sekund.
Dodaj do garnka seler, paprykę i grzyby. Warzywa polać bulionem z kurczaka i wymieszać z czerwoną i zieloną salsą. Dodać suszoną bazylię i wymieszać.
Bez makaronu: przykryć i gotować na średnim ogniu przez 15 minut lub do miękkości warzyw. Z makaronem: doprowadzić do wrzenia, dodać makaron i gotować na dużym ogniu przez 8-10 minut, aż makaron będzie miękki. Do tego czasu warzywa powinny być miękkie.
Odkryć, zmniejszyć temperaturę gotowania. Dodać kurczaka i gotować przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Spróbuj, w razie potrzeby dodaj więcej soli.
Zdjąć z ognia. Rozłożyć i udekorować świeżymi liśćmi kolendry. Podawać z kawałkami limonki.
Receptura Schezwan Chicken Biryani jest niesamowita i łatwa do wykonania, podawana z autentycznym smakiem kuchni i...
Lekka, zdrowa i pożywna sałatka o niskiej zawartości tłuszczu, gotowa w kilka minut.
Chrupiące, kremowe i cytrynowe placuszki z cukinii to doskonały dodatek.
Mięsne pulpety z mielonego indyka, wystarczy pół godziny aby je przygotować. Można ich używać do różnych sosów lub...
Te danie pochodzi z Toskanii wieki temu jako środek dla ubogich do wykorzystania czerstwego, resztkowego chleba. D...
Ten super szybki i łatwy przepis na sałatkę ze steków został zainspirowany daniem, które znalazłem w lokalnej kawi...