Przepis na Zupa z kurczaka

Przepis na Zupa z kurczaka

Zupa z kurczaka

Zupa z kurczaka

Przepis na zupę z kurczaka w jednym garnku z warzywami. Dodaj trochę makaronu, aby przekształcić ją w pożywną rosół z makaronem.

Czas przygotowania

30 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-


Składniki

# nazwa produktu ilość waga
Oliwa z oliwek 2 łyżki stołowe ~36 g
Duża cebula pokrojona w kostkę 1 -
Marchewki, pokrojone w kostkę 2 cups ~256 g
Sól - -
Ząbki czosnku, mielone 3 -
Łodygi selera pokroić w kostkę 3 -
Papryka Reen pokrojona w kostkę 1 gram ~1 g
Pieczarki w plasterkach 8 oz ~227 g
Rosół z kurczaka 4 cups ~512 g
Salsa czerwona 2 cups ~256 g
Salsa zielona 2 cups ~256 g
Suszona bazylia 1 łyżeczka ~6 g
Makaron jajeczny (opcjonalnie) 8 oz ~227 g
Kurczak z rożna rozdrobniony lub pokrojony na małe kawałki 4 cups ~512 g
Kawałki świeżej kolendry i limonki do podania - -

Etapy przygotowania


W dużym garnku rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu. Dodać cebulę i marchewkę, a następnie posolić. Smażyć około 5 minut, aż cebula stanie się przezroczysta, a marchewki zmiękną. Dodać czosnek i smażyć około 30 sekund.

Dodaj do garnka seler, paprykę i grzyby. Warzywa polać bulionem z kurczaka i wymieszać z czerwoną i zieloną salsą. Dodać suszoną bazylię i wymieszać.

Bez makaronu: przykryć i gotować na średnim ogniu przez 15 minut lub do miękkości warzyw. Z makaronem: doprowadzić do wrzenia, dodać makaron i gotować na dużym ogniu przez 8-10 minut, aż makaron będzie miękki. Do tego czasu warzywa powinny być miękkie.

Odkryć, zmniejszyć temperaturę gotowania. Dodać kurczaka i gotować przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Spróbuj, w razie potrzeby dodaj więcej soli.

Zdjąć z ognia. Rozłożyć i udekorować świeżymi liśćmi kolendry. Podawać z kawałkami limonki.