Przepis na Kremowe spaghetti z ricottą i szpinakiem

Przepis na Kremowe spaghetti z ricottą i szpinakiem

Kremowe spaghetti z ricottą i szpinakiem

Kremowe spaghetti z ricottą i szpinakiem

Pomysł na kremowe spaghetti z ricottą i szpinakiem. Pyszny obiad dla każdego

Czas przygotowania

35 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-


Składniki

# nazwa produktu ilość waga
Spaghetti 150 gramów ~150 g
Duża cebula (posiekana) 1 -
Ząbek Czosnku (mielony) 1 gram ~1 g
Liście szpinaku 200 gramów ~200 g
Ricotta 125 gramów ~125 g
Orzeszki pinii 1 łyżka stołowa ~18 g
Sól i pieprz - -

Etapy przygotowania


Garnek postawić na ogniu, a gdy się zagotuje, posolić, spaghetti gotować 9 minut lub do „aldente”,

Podczas gdy makaron się gotuje, umieść nieprzywierającą patelnię na ogniu i delikatnie usmaż cebulę z czosnek do miękkości,

Zmniejsz ogień na patelni, dodaj szpinak i umieść pokrywkę na górze na minutę lub dwie,

Dodać ricottę do mieszanki szpinakowej, ponownie umieścić pokrywkę na patelni i odstawić z ognia, aż makaron będzie gotowy,

Odcedź makaron, a następnie wymieszaj ze szpinakiem i ricottą,

Jeśli zdecydujesz się na orzeszki piniowe, po prostu upiecz je na nieprzywierającej patelni, aż zaczną się złocić,

Dodaj tarty parmezan (opcjonalnie), oliwę chili (opcjonalnie) i ciesz się smakiem wraz z kieliszkiem schłodzonego białego wina.