Zupa o niesamowitnym orientalnym smaku z dodatkiem polęwdicy i makaronu udon
20 minut
-
-
-
-
W garnku zagotuj bulion wołowy, przyprawę chińską, olej sezamowy, sos sojowy, sól i pieprz. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
W międzyczasie upewnij się, że wołowina jest bardzo zimna, aby łatwiej ją kroić (jedną sztuczką jest włożenie jej do zamrażarki na około 30 minut wcześniej, aby łatwiej było kroić). Pokrój cienko pionowo na długie plasterki.
Przygotuj dodatki do zupy, opłucz, pokrój i posiekaj wszystko, co konieczne.
Przygotuj makaron udon zgodnie z opakowaniem (doprowadź wodę z przyprawami do wrzenia, dodaj makaron i gotuj przez 3-4 minuty). Nie odcedzaj makaronu. Zachowaj bulion, który stworzył.
Podziel 1/2 pokrojonego w plastry steku i 1/2 makaronu (wraz z bulionem do gotowania) na 2 miseczki. Polej wołowinę bulionem (to ugotuje wołowinę) i makaronem. Dodaj wybrane zioła i przyprawy.
Brokułowa zapiekanka z kurczaka to pyszne danie, które składa się z ugotowanego kurczaka, świeżych różyczek brokuł...
Czarna fasola, cebula, papryka, czosnek i rosół gotowane na wolnym ogniu przez wiele godzin, ręcznie miksowane do...
Te 4-składnikowe surowe batony kakaowe są pełne dobroci i smaku. Idealny na przekąskę w podróży lub deser! Przyjaz...
Ten super szybki i łatwy przepis na sałatkę ze steków został zainspirowany daniem, które znalazłem w lokalnej kawi...
To danie może wymagać trochę cierpliwości i czasu, ale smak i efekt końcowy są tego warte.
Ten modny i smaczny przepis to prosty sposób na przygotowanie steku z flanki ... A aromatyczny sos jest absolutnie...