Zupa o niesamowitnym orientalnym smaku z dodatkiem polęwdicy i makaronu udon
W garnku zagotuj bulion wołowy, przyprawę chińską, olej sezamowy, sos sojowy, sól i pieprz. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
W międzyczasie upewnij się, że wołowina jest bardzo zimna, aby łatwiej ją kroić (jedną sztuczką jest włożenie jej do zamrażarki na około 30 minut wcześniej, aby łatwiej było kroić). Pokrój cienko pionowo na długie plasterki.
Przygotuj dodatki do zupy, opłucz, pokrój i posiekaj wszystko, co konieczne.
Przygotuj makaron udon zgodnie z opakowaniem (doprowadź wodę z przyprawami do wrzenia, dodaj makaron i gotuj przez 3-4 minuty). Nie odcedzaj makaronu. Zachowaj bulion, który stworzył.
Podziel 1/2 pokrojonego w plastry steku i 1/2 makaronu (wraz z bulionem do gotowania) na 2 miseczki. Polej wołowinę bulionem (to ugotuje wołowinę) i makaronem. Dodaj wybrane zioła i przyprawy.
Doskonale upieczony stek z dodatkami i eleganckim sosem.
Biała fasola i zielony szpinak, razem tworzą fantastyczne połączenie. Przygotowanie zajmuje jedynie 30 minut
Zrobiłam to w deszczową niedzielę, kiedy zostało zbyt dużo warzyw. Jak wszystkie sosy, dzień później smakuje jeszc...
Ten przepis na indyka pho jest niewiarygodnie szybki i smakuje świetnie. Następnym razem, gdy będziesz mieć resztk...
Zdrowy brązowy ryż i brokuły, kremowy sos i pikantny kurczak, posypane chrupiącą smażoną cebulą. Pyszna zapiekanka...
Chicken chilli to pikantne, soczyste i aromatyczne danie. Chilli z kurczaka ma fantastyczny smak, lekko ostre.