Domowe masła orzechowe to absolutna bomba! Gotowe w kilka minut, bezglutenowe, paleo i wegańskie, są doskonalą zdrową alternatywą dla masła orzechowego ze sklepu.
45 minut
-
-
-
-
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i ułożyć wybrane orzechy na blasze do pieczenia.
Posyp solą przed włożeniem blachy do piekarnika na kilka minut, aż się zrumieni.
Dodaj orzechy do szybkoobrotowego blendera i zmiksuj do uzyskania gładkości.
Po wygładzeniu dodaj ekstrakt waniliowy
Proces mieszania jest dość żmudny, ponieważ zajmuje trochę czasu.
Co jakiś czas trzeba przerywać blendowanie, aby zeskrobać masło z boków przed ponownym blendowaniem. Powtarzaj to, aż orzechy będą całkowicie gładkie i będą przypominać masło orzechowe.
Przechowywać w hermetycznym pojemniku.
Słodkie i lepkie, te pyszne kostki kokosowe są idealnym dodatkiem do filiżanki dobrej kawy.
Gazpacho - „hiszpańska sałatka z zupą” sięga czasów, gdy Hiszpania była częścią świata islamu. Tradycyjnie przygot...
Duszony ananas lub lokalnie znany jako „pajeri nenas” jest dodatkiem do nasi minyak (ryż maślany) podawanego częst...
Dieta keto może być utrapieniem, jeśli lubisz słodycze. Ten przepis na keto kokosowe blondynki bez cukru przyniesi...
Ta zupa ma wiele aromatycznych przypraw. To wegańska zupa pełna smaku! Podawaj z ryżem jaśminowym z różą kokosową,...
Smażony kalafior to jedna z moich ulubionych przystawek, ale musi być podawana z lepkim sosem serowym. Nie musisz...