Domowe masła orzechowe to absolutna bomba! Gotowe w kilka minut, bezglutenowe, paleo i wegańskie, są doskonalą zdrową alternatywą dla masła orzechowego ze sklepu.
45 minut
-
-
-
-
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i ułożyć wybrane orzechy na blasze do pieczenia.
Posyp solą przed włożeniem blachy do piekarnika na kilka minut, aż się zrumieni.
Dodaj orzechy do szybkoobrotowego blendera i zmiksuj do uzyskania gładkości.
Po wygładzeniu dodaj ekstrakt waniliowy
Proces mieszania jest dość żmudny, ponieważ zajmuje trochę czasu.
Co jakiś czas trzeba przerywać blendowanie, aby zeskrobać masło z boków przed ponownym blendowaniem. Powtarzaj to, aż orzechy będą całkowicie gładkie i będą przypominać masło orzechowe.
Przechowywać w hermetycznym pojemniku.
Najlepszy okrągły chleb, jaki kiedykolwiek upiekłem! Pokryty pysznym sezamem. Pyszne.
To wspaniały sposób na rozpoczęcie dnia. Ciesz się z miłością, Catherine Xo
Prosty przepis na pyszny dżem z jagód i nasion chia.
Gazpacho - „hiszpańska sałatka z zupą” sięga czasów, gdy Hiszpania była częścią świata islamu. Tradycyjnie przygot...
Ten super szybki i łatwy przepis na sałatkę ze steków został zainspirowany daniem, które znalazłem w lokalnej kawi...
Te danie pochodzi z Toskanii wieki temu jako środek dla ubogich do wykorzystania czerstwego, resztkowego chleba. D...