Przepis na roladki z szynki dojrzewającej i awokado

Przepis na roladki z szynki dojrzewającej i awokado

Roladki z szynki dojrzewającej i awokado

Roladki z szynki dojrzewającej i awokado

Prosciutto i awokado to naprawdę szybka i łatwa przekąska, przepis zajmuje tylko 5 minut, ładnie wyglądaja i nadaje się do diety paleo lub keto. 

Awokado to owoc o wyjątkowo korzystnym wpływie na zdrowie. Zawiera mnóstwo witamin i składników mineralnych, w tym witaminę K, witaminę C, witaminę B6, kwas foliowy, potas, miedź i inne.

Awokado zawiera flawonoidy, które mogą łagodzić stan zapalny w organizmie. Może to pomóc w zapobieganiu chorobom serca, cukrzycy i innych chorobom związanym z zapaleniem.

Czas przygotowania

5 minut

Kalorie

0 kcal

Węglowowdany

0 g

Białka

0 g

Tłuszcze

0 g

Roladki z szynki dojrzewającej i awokado - Składniki

Jak przygotować roladki z szynki dojrzewającej i awokado


Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i pokrój na duże plasterki (ok. 4-6 plasterków z połowy awokado).

Wyciśnij limonkę na plasterki awokado.

Połóż każdy plasterek prosciutto płasko na talerzu i umieść plasterek awokado na plasterku prosciutto.

Wyciśnij trochę więcej limonki na plasterek awokado i zwiń.

Zobacz inne nasze przepisy