Przepis na chilli kurczak

Przepis na chilli kurczak

Chilli kurczak

Chilli kurczak

Chicken chilli to pikantne, soczyste i aromatyczne danie. Chilli z kurczaka ma fantastyczny smak, lekko ostre.

Czas przygotowania

35 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-

Chilli kurczak - Składniki

Jak przygotować chilli kurczak


Wymieszaj kostki kurczaka bez kości z maidą, jajkiem i solą.

Smażyć głęboko na złoty kolor i odstawić.

Wymieszaj 20g (1 op.) Chings chicken chilli masala z 300ml wody.

Na patelni rozgrzać olej i podsmażać pokrojone w kostkę warzywa, zielone chili i kurczaka przez 2-3 minuty.

Dodaj masala i dobrze wymieszaj. Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 2-3 minuty. Aby uzyskać gęstszy sos, gotować na wolnym ogniu przez 3-4 minuty.

Udekoruj posiekaną szczypiorkiem i podawaj na gorąco.

Zobacz inne nasze przepisy