Przepis na smażone krewetki po azjatycku

Przepis na smażone krewetki po azjatycku

Smażone krewetki po azjatycku

Smażone krewetki po azjatycku

Gotowe w mniej niż 20 minut. Świeże warzywa, krewetki i doskonale doprawiony sos składają się na niezapomniany posiłek dla całej rodziny.

Czas przygotowania

20 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-

Smażone krewetki po azjatycku - Składniki

Jak przygotować smażone krewetki po azjatycku


Rozgrzej olej na 12-calowej patelni na średnim ogniu. Dodaj krewetki i smaż przez 3 minuty lub do momentu, aż będą gotowe. Usuń krewetki z patelni.

Dodaj czerwoną paprykę i cebulę na patelnię i smaż przez 2 minuty, aż warzywa będą miękkie.

Dodaj czosnek, korzeń imbiru i mieloną czerwoną paprykę na patelnię i smaż przez 30 sekund mieszając. Umieść krewetki na patelni. Dodaj zagęszczony bulion, sos sojowy, cukier i wodę i gotuj przez 1 minutę lub do momentu, gdy mieszanina będzie gorąca. Zdejmij patelnię z ognia i dodaj olej sezamowy. Mieszankę krewetek posyp sezamem i zieloną cebulą.

Zobacz inne nasze przepisy