Gotowe w mniej niż 20 minut. Świeże warzywa, krewetki i doskonale doprawiony sos składają się na niezapomniany posiłek dla całej rodziny.
Rozgrzej olej na 12-calowej patelni na średnim ogniu. Dodaj krewetki i smaż przez 3 minuty lub do momentu, aż będą gotowe. Usuń krewetki z patelni.
Dodaj czerwoną paprykę i cebulę na patelnię i smaż przez 2 minuty, aż warzywa będą miękkie.
Dodaj czosnek, korzeń imbiru i mieloną czerwoną paprykę na patelnię i smaż przez 30 sekund mieszając. Umieść krewetki na patelni. Dodaj zagęszczony bulion, sos sojowy, cukier i wodę i gotuj przez 1 minutę lub do momentu, gdy mieszanina będzie gorąca. Zdejmij patelnię z ognia i dodaj olej sezamowy. Mieszankę krewetek posyp sezamem i zieloną cebulą.
Ta zupa ma wiele aromatycznych przypraw. To wegańska zupa pełna smaku! Podawaj z ryżem jaśminowym z różą kokosową,...
Duszony ananas lub lokalnie znany jako „pajeri nenas” jest dodatkiem do nasi minyak (ryż maślany) podawanego częst...
Ten przepis pochodzi z Brazylii i jest to inny sposób podawania krewetek i ich przyrządzania. Osoby, którym podaje...
Schezwan tawa pulao to mieszane danie z ryżu popularne w kuchni indyjskiej. Chociaż niektóre z jego odmian kojarzą...
Chcesz spróbować prostego, najszybszego smażonego ryżu z mango? Pyszne śniadanie, na które warto się obudzić.
Chicken 65 składa się z 65 różnych składników i ziół. To danie z korony południowych Indii. To pyszne i jedno z na...