Receptura Schezwan Chicken Biryani jest niesamowita i łatwa do wykonania, podawana z autentycznym smakiem kuchni indochińskiej. Fusion kuchni indochińskiej jest dziełem mistrza kuchni Harpala, znanego ze swojej sztuki fusion w przemyśle spożywczym. Przepis szefa kuchni harpal kurczaka biryani jest łatwy i szybki w przygotowaniu w domu bez zbędnych ceregieli, wystarczy kilka składników chutney ching's secret schezwan, masala smażony ryż schezwan, ryż basmati, kurczak pokrojony w dużą kostkę, cebula (w plasterkach), olej, kolendra (siekane), mięta (siekana), twaróg, czerwone chili w proszku, sól, która jest łatwo dostępna na lokalnym rynku.
Cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Dodaj kurczaka, sól, twaróg, chutney schezwan, smażoną cebulę, posiekane liście kolendry, liście mięty na 2 łyżkach oleju i smaż przez 5 minut. Dodaj 1 szklankę wody i gotuj na małym ogniu, aż kurczak będzie miękki
W dużym garnku podgrzej wodę. Dodaj sól, ryż i obgotuj. Wyjmij i dokładnie osusz ryż
Wsyp połowę ryżu do garnka i wlej curry z kurczaka. Posyp schezwan smażonym ryżem masala, smażoną cebulą, przykryj garnek i gotuj na małym ogniu, aż ryż będzie w pełni ugotowany (5-10 min).
Wymieszaj przed podaniem i udekoruj liśćmi kolendry.
Gotowe w mniej niż 20 minut. Świeże warzywa, krewetki i doskonale doprawiony sos składają się na niezapomniany pos...
Lepkie i słodkie żeberka, które są pieczone w niskiej temperaturze.
Przepis na zupę z kurczaka w jednym garnku z warzywami. Dodaj trochę makaronu, aby przekształcić ją w pożywną rosó...
6 składników i kilka minut swojego czasu to wszystko, czego potrzebujesz, aby stworzyć to curry, niesamowite danie...
Tuńczyk ze słodko-pikantną azjatycką sałatką to pyszna potrawa, która składa się z kawałków świeżego tuńczyka i mi...