Receptura Schezwan Chicken Biryani jest niesamowita i łatwa do wykonania, podawana z autentycznym smakiem kuchni indochińskiej. Fusion kuchni indochińskiej jest dziełem mistrza kuchni Harpala, znanego ze swojej sztuki fusion w przemyśle spożywczym. Przepis szefa kuchni harpal kurczaka biryani jest łatwy i szybki w przygotowaniu w domu bez zbędnych ceregieli, wystarczy kilka składników chutney ching's secret schezwan, masala smażony ryż schezwan, ryż basmati, kurczak pokrojony w dużą kostkę, cebula (w plasterkach), olej, kolendra (siekane), mięta (siekana), twaróg, czerwone chili w proszku, sól, która jest łatwo dostępna na lokalnym rynku.
Cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Dodaj kurczaka, sól, twaróg, chutney schezwan, smażoną cebulę, posiekane liście kolendry, liście mięty na 2 łyżkach oleju i smaż przez 5 minut. Dodaj 1 szklankę wody i gotuj na małym ogniu, aż kurczak będzie miękki
W dużym garnku podgrzej wodę. Dodaj sól, ryż i obgotuj. Wyjmij i dokładnie osusz ryż
Wsyp połowę ryżu do garnka i wlej curry z kurczaka. Posyp schezwan smażonym ryżem masala, smażoną cebulą, przykryj garnek i gotuj na małym ogniu, aż ryż będzie w pełni ugotowany (5-10 min).
Wymieszaj przed podaniem i udekoruj liśćmi kolendry.
Łatwy i szybki przepis na curry z kurczakiem. Składa się tylko z 4 składników. Doskonały dla diet keto.
Schezwan tawa pulao to mieszane danie z ryżu popularne w kuchni indyjskiej. Chociaż niektóre z jego odmian kojarzą...
Ten przepis na indyka pho jest niewiarygodnie szybki i smakuje świetnie. Następnym razem, gdy będziesz mieć resztk...
Ten super szybki i łatwy przepis na sałatkę ze steków został zainspirowany daniem, które znalazłem w lokalnej kawi...
Lekka, zdrowa i pożywna sałatka o niskiej zawartości tłuszczu, gotowa w kilka minut.
Zupa o niesamowitnym orientalnym smaku z dodatkiem polęwdicy i makaronu udon