Przepis na zupa kurczak czerwone curry

Przepis na zupa kurczak czerwone curry

Zupa kurczak czerwone curry

Zupa kurczak czerwone curry

4-składnikowy kurczak w czerwonym curry z makaronem. Łatwy, szybki i niedrogi. Słodzony mlekiem kokosowym dla niewiarygodnego smaku!

Czas przygotowania

20 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-

Zupa kurczak czerwone curry - Składniki

Jak przygotować zupa kurczak czerwone curry


Rozgrzej olej na dużej patelni na dużym ogniu.

Usmażyć kurczaka przez 2 minuty z każdej strony. Zmniejsz ogień do średniego, dodaj sos curry i śmietanę kokosową. Gotuj przez 5 minut.

Podczas gdy kurczak się smaży, ugotuj makaron ryżowy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Odcedź makaron i odstaw na bok.

Gdy kurczak jest w pełni usmażony, zmniejsz ogień. Dodaj makaron ryżowy i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Podziel między miski i w razie potrzeby posyp dodatkami.

Zobacz inne nasze przepisy