Przepis na Sałatka ze steków marynowanych w tamari

Przepis na Sałatka ze steków marynowanych w tamari

Sałatka ze steków marynowanych w tamari

Sałatka ze steków marynowanych w tamari

Ten super szybki i łatwy przepis na sałatkę ze steków został zainspirowany daniem, które znalazłem w lokalnej kawiarni.

Czas przygotowania

15 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-


Składniki

# nazwa produktu ilość waga
Sałaty 2 -
Papryka czerwona posiekana w plasterki 0.5 -
Rzepak lub pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki 6 gramów ~6 g
Rzodkiewki w plastrach 4 -
Oliwa z oliwek 1 łyżka stołowa ~18 g
Świeży sok z cytryny 0.5 łyżek stołowych ~9 g
Sól dla smaku - -
Stek 0.5 lbs ~250 g
Sos sojowy tamari 60 mililitrów ~32 g
Oliwa z oliwek lub awokado do przyrządzenia steków 20 mililitrów -

Etapy przygotowania


Zamarynuj stek w sosie sojowym tamari.

Przygotuj sałatkę, do miski dodaj paprykę, pomidory, rzodkiewki i sałatkę z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i solą.

Rozłóż sałatkę na 2 talerze.

Wlej oliwę z oliwek na patelne,  dużym ogniu usmaż marynowany stek do poziomu wysmażenia, który lubisz. Możesz też usmażyć go na grillu

Połóż stek na talerzu na 1 minutę. Pokrój stek na plasterki i połóż plasterki na każdej sałatce.