Przepis na Pikantna biała fasola ze szpinak

Przepis na Pikantna biała fasola ze szpinak

Pikantna biała fasola ze szpinak

Pikantna biała fasola ze szpinak

Biała fasola i zielony szpinak, razem tworzą fantastyczne połączenie. Przygotowanie zajmuje jedynie 30 minut

Czas przygotowania

30 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-


Składniki

# nazwa produktu ilość waga
Oliwa z oliwek 1 łyżka stołowa ~18 g
Średnia szatkowana cebula (około 1 szklanki) 1 cup ~120 g
Papryka mielona 0.25 łyżeczek ~2 g
Bulion warzywny 1 -
Opakowanie świeżego szpinaku 6 oz ~170 g
Puszka białej fasoli (cannellini) wypłukana, odsączona 15 oz ~250 g
Tarty parmezan 0.25 cups ~32 g
Makaron Ditalini gotowany, odsączony 1 cup ~128 g

Etapy przygotowania


Rozgrzej olej na 12-calowej patelni na średnim ogniu. Dodaj cebulę i smaż do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Dodać czerwoną paprykę, zagęszczony bulion i szpinak. Przykryj i gotuj, aż szpinak zwiędnie.

Dodaj fasolę, ser i makaron i wymieszaj.