Przepis na Bezglutenowe batoniki pistacjowe z dynią piżmową

Przepis na Bezglutenowe batoniki pistacjowe z dynią piżmową

Bezglutenowe batoniki pistacjowe z dynią piżmową

Bezglutenowe batoniki pistacjowe z dynią piżmową

Zacznij dzień od śniadania o wysokiej zawartości białka i niskowęglowodanowej i zwiększ metabolizm, aby zachować sprawność i energię.

Czas przygotowania

35 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-


Składniki

# nazwa produktu ilość waga
Dynia piżmowa (posiekana) 2 cups ~256 g
Woda 0.25 cups ~32 g
Surowe pistacje 3 cups ~384 g
Jajka duże (ubite) 4 -
Ekstrakt z vanilii 1 łyżka stołowa ~18 g
Miód 2 łyżki stołowe ~36 g

Etapy przygotowania


W rondelku połącz dynię i wodę i gotuj przez 5 minut lub do uzyskania miękkości. Niech ostygnie przez chwilę do temperatury pokojowej.

Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita. Przygotuj 9-calową kwadratową formę do ciasta / naczynie do pieczenia z wyściółką lub nasmaruj je.

Zmiel z grubsza pistacje i odłóż na bok w misce.

Zmiel dynię na gładkie puree wraz z pozostałą wodą.

W misce połącz ubite jajka, ekstrakt waniliowy i miód i dobrze wymieszaj.

Dodaj puree z dyni do mieszanki jajek i dobrze wymieszaj, aż się wszystko połączy.

Wlej mokre składniki do zmielonej pistacji i dobrze wymieszaj.

Upewnij się, że ciasto jest dobrze wymieszane, ale nie musisz z tym przesadzać. Wystarczy wymieszać mokre i suche składniki.

Wlej ciasto do formy do ciasta i umieść formę na środkowym ruszcie piekarnika.

Piecz przez 30-35 minut lub do momentu, aż na wykałaczce nie będzie śladu.

Wyjmij z piekarnika. Pokrój na kwadratowe kawałki.

Udekoruj bardziej zmielonymi pistacjami lub polej więcej miodu / cukru klonowego.

Podawaj na ciepło z ulubionym napojem.