Przepis na batony krówkowe

Przepis na batony krówkowe

Batony krówkowe

Batony krówkowe

Pięć minut i pięć składników na batony krówkowe!

Czas przygotowania

10 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-

Batony krówkowe - Składniki

Jak przygotować batony krówkowe


Wyłóż patelnię o wymiarach 13x9 folią, lekko spryskaj olejem.

W dużej misce nadającej się do kuchenek mikrofalowych dodaj płatki czekoladowe i mleko skondensowane. Włóż do kuchenki mikrofalowej na około 40 sekund lub do momentu, gdy płatki się roztopią. W razie potrzeby kontynuuj gotowanie w kuchence mikrofalowej w 15-sekundowych odstępach, aż się rozpuści. Nie rozgotowywać. Natychmiast dodać wanilię i sól. Następnie dodaj pianki i orzechy.

Rozsmaruj i wciśnij krówki do przygotowanej patelni. Przed pocięciem na kwadraty przechowywać w lodówce, aż całkowicie ostygnie.

Zobacz inne nasze przepisy