Przepis na ciasteczka migdałowe z trzech składników

Przepis na ciasteczka migdałowe z trzech składników

Ciasteczka migdałowe z trzech składników

Ciasteczka migdałowe z trzech składników

Bezglutenowe, bezmleczne, rozpływające się w ustach ciasteczka gotowe w 15 minut i tylko z 3 składnikami

Czas przygotowania

15 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-

Ciasteczka migdałowe z trzech składników - Składniki

Jak przygotować ciasteczka migdałowe z trzech składników


Rozgrzej piekarnik do 180 ° C / 350 ° F i wyłóż blachę papierem do pieczenia.

W średniej misce wymieszaj masło migdałowe, cukier i jajko, aż dobrze się połączą.

Weź 1 łyżeczkę mieszanki, zwiń ją w kulkę. Ułóż kulki około 2 cm. Rozłóż na blasze do pieczenia.

Posyp każdą kulkę odrobiną fleur de sel, jeśli używasz, i spłaszcz grzbietem widelca, tworząc na ciasteczkach wzór na krzyż.

Piecz około 10 minut lub do momentu, gdy brzegi zaczną się trochę rumienić.

Ostudzić całkowicie przed wyjęciem z blaszki.

Zobacz inne nasze przepisy