Przygotowanie zdrowego śniadania nie musi zajmować całego poranka. Przygotuj te smaczne batony śniadaniowe w weekendy, abyś miał/a poręczny posiłek, który możesz zabrać ze sobą w pracowite dni.
Rozgrzej piekarnik do 280 ° F (140 ° C).
Moczyć orzechy tygrysa w gorącej wodzie przez 20 minut. Dobrze odcedź i posiekaj.
Połącz orzechy tygrysie, suszone owoce, płatki kokosowe i 3 łyżki (21 g) mąki kokosowej. Dodaj miód i dobrze wymieszaj. Rozprowadź mieszaninę równomiernie w naczyniu nadającym się do pieczenia w piekarniku i dociśnij do zwarcia.
Piecz przez 1 godzinę i wyjmij. Pozostaw mieszaninę do ostygnięcia, a następnie rozkrusz w robocie kuchennym na grubo. Jeśli kawałki są za duże, mikstura się rozpadnie - więc ten krok jest kluczowy!
Polej żelatynę letnią wodą w małej misce. Poczekaj minutę lub dwie, a następnie dodaj gorącą wodę. Dobrze wymieszaj, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. W międzyczasie rozpuść olej kokosowy w kuchence mikrofalowej.
Dodaj grubą mieszankę i pozostałą mąkę kokosową do dużej miski. Wlej żelatynę i olej kokosowy na mieszaninę i mieszaj, aż dokładnie się połączą.
Naczynie do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i wlać nową mieszankę. Mocno dociśnij.
Piec w piekarniku przez 1 godzinę, następnie wyjąć i ostudzić przed pokrojeniem w batoniki. Przechowywać w hermetycznym pojemniku.
Najlepszy okrągły chleb, jaki kiedykolwiek upiekłem! Pokryty pysznym sezamem. Pyszne.
Prosty, dwuskładnikowy przepis na krówki, idealny na święta! Szczerze mówiąc, nikt nigdy się nie dowie, że to nie...
Koktajl śniadaniowy składający się tylko z 4 składników to najszybsze śniadanie, jakie możesz przyrządzić w pracow...
Miękke, słodke i ciągnące się świeżo upieczone, rozpływają się w ustach. Gotowe w kilkanaście minut.
Przygotuj łatwe śniadanie schezwan masala pav w domu dla swoich bliskich. Przepis Schezwan masala pav jest tak pys...
Abok abok sago to tradycyjny malajski deser znany również jako kuih. Sago jest jednym z głównych składników tego p...