Najlepszy okrągły chleb, jaki kiedykolwiek upiekłem! Pokryty pysznym sezamem. Pyszne.
20 minut
-
-
-
-
W średniej misce wymieszaj suche składniki.
Zrób zagłębienie pośrodku i wlej oliwę z oliwek i letnią wodę.
Ciasto wyrabiać rękami przez 5-10 minut.
Ciasto podzielić na 16 równych części.
Weź dwa kawałki i rozciągnij ciasto w cienkie paski (około 30-35 cm długości).
Przykryj resztę ciasta, aby nie wyschło.
Umieść 2 paski obok siebie, ściśnij końce. Skręć je razem i uszczypnij, aby połączyć końce.
Krążki układamy na blachach wyłożonych papierem do pieczenia.
Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na 20-30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 200 ° C.
Wsyp sezam na patelnię i praż na średnim ogniu
Mieszaj nasiona co 4-5 minut, aż uzyskają złoty kolor. Odłożyć na bok.
Wlej melasę i wrzącą wodę do miski wystarczająco dużej, aby pasowała do twoich pierścieni.
Wymieszaj trzepaczką, aby całkowicie rozpuścić melasę.
Umieść nasiona sezamu w innej misce.
Zanurz obie strony krążków w płynie, odsącz nadmiar płynu, a następnie pokryj obie strony sezamem.
Przenieś na blachę do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku około 17 minut.
Przepyszne ciasto czekoladowe gotowe w 5 minut. Składa się zaledwie z kilku składników a smakuje nieziemsko.
Niesamowita konsystencja i smak, na pewno jest to coś, co będziesz robił częściej. Przepis, którego używam, jest m...
To ciasto było autorskim przepisem mojej babci Marii, dziś będą jej urodziny, więc postanowiłam upiec to ciasto po...
Jak zrobić fritattas. Idealne na lekkie śniadanie, obiad lub kolacja.
Bez dwóch zdań to mój ulubiony deser. Wyjątkową cechą tego przepisu jest to, że dzięki łatwej zamianie można to zr...
Przepyszna kanapka z indykiem złożona z piersi indyka, żurawiny, świeżych pomidorów, sałaty, sera havarti i pesto...