Przepis na Batony kakaowe z 4 składników

Przepis na Batony kakaowe z 4 składników

Batony kakaowe z 4 składników

Batony kakaowe z 4 składników

Te 4-składnikowe surowe batony kakaowe są pełne dobroci i smaku. Idealny na przekąskę w podróży lub deser! Przyjazny weganom.

Czas przygotowania

20 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-


Składniki

# nazwa produktu ilość waga
Orzechy włoskie 100 gramów ~100 g
Migdały 160 gramów ~160 g
Daktyle Medjool 250 gramów ~250 g
Kakao w proszku 40 gramów ~40 g
Jeśli daktyle są bardzo suche, moczyć je w gorącej / wrzącej wodzie na 5 minut. - -

Etapy przygotowania


Dodaj orzechy do robota kuchennego i lekko zmiksuj

Dodaj daktyle i niesłodzone kakao i miksuj, aż wszystko będzie dobrze wymieszane. Mieszanka nie powinna być całkowicie gładka, ale nie powinno być żadnych dużych kawałków orzechów ani daktyli. Jeśli okaże się, że jest zbyt suchy, dodaj trochę wody, aby pomóc go związać.

Wciśnij ciasto łyżką lub rękami do naczynia do pieczenia o wymiarach 20x20 cm (8x8 cali).

Wstaw do zamrażarki na kilka godzin przed podaniem (min. 30 minut). Za pomocą ostrego noża pokrój na 12 części.

Przechowowane w lodówce zachowują świeżość przez około dwa tygodnie. Jeżeli włożysz je do zamrażarki będą dobre przez miesiąc