Te 4-składnikowe surowe batony kakaowe są pełne dobroci i smaku. Idealny na przekąskę w podróży lub deser! Przyjazny weganom.
20 minut
-
-
-
-
Dodaj orzechy do robota kuchennego i lekko zmiksuj
Dodaj daktyle i niesłodzone kakao i miksuj, aż wszystko będzie dobrze wymieszane. Mieszanka nie powinna być całkowicie gładka, ale nie powinno być żadnych dużych kawałków orzechów ani daktyli. Jeśli okaże się, że jest zbyt suchy, dodaj trochę wody, aby pomóc go związać.
Wciśnij ciasto łyżką lub rękami do naczynia do pieczenia o wymiarach 20x20 cm (8x8 cali).
Wstaw do zamrażarki na kilka godzin przed podaniem (min. 30 minut). Za pomocą ostrego noża pokrój na 12 części.
Przechowowane w lodówce zachowują świeżość przez około dwa tygodnie. Jeżeli włożysz je do zamrażarki będą dobre przez miesiąc
Prosty, romantyczny, klasyczny deser, pełen świeżych truskawek i domowej roboty bitej śmietany, a wszystko na wier...
Przygotowanie zdrowego śniadania nie musi zajmować całego poranka. Przygotuj te smaczne batony śniadaniowe w weeke...
Przepyszna kanapka z indykiem złożona z piersi indyka, żurawiny, świeżych pomidorów, sałaty, sera havarti i pesto...
Zupa dyniowa z kurkumą rozgrzeje twoje kości. Jest tak kremowa i pyszna, że nie zdasz sobie sprawy, jakie jest zdr...
Ten super szybki i łatwy przepis na sałatkę ze steków został zainspirowany daniem, które znalazłem w lokalnej kawi...
Oto sposób na szybkie uzyskanie doskonałego smaku. To szybkie danie na patelni składa się z pasków smażonego kurcz...