Tatar z tuńczyka inspirowany kuchnią azjatycką. Wspaniała potrawa podawana w formie sałatki. Inne wydanie tuńczyka, które przygotujesz nie jeden raz. Tuńczyk jest bogaty w składini odżywcze i ma wiele walorów zdrowotnych. Zawiera wysoką wysokość białka, jest bogaty w kwasy omega-3, posiada wysoką zawartość witaminy D i B12.
30 minut
1069 kcal
8.3 g
135.3 g
50.1 g
Umieść tuńczyka w zamrażarce na 15-20 minut, aż stanie się twardy. Ułatwi to jego pokrojenie.
Do średniej miski wrzuć szczypiorek i cebulę, dodaj olej sezamowy, oliwę, sól i pieprz cayenne. Odłóż na bok.
Gdy tuńczyk będzie gotowy do pokrojenia, połóż go na desce. Używając krajalnicy (lub ostrego noża) pokrój go w cienkie plasterk. Następnie weź plasterki i pokrój wzdłuż. Obróć tuńczyka i pokrój w małą kostkę. Wrzuć tuńczyka do miski.
Delikatnie wymieszaj składniki. Dopraw w razie potrzeby
Do podania ułóż plasterki ogórka na dnie miski, dodaj dużą porcję tatara z tuńczyka, posyp pokrojonym w kostkę awokado, wodorostami i odrobiną soli.
Chrupiące, kremowe i cytrynowe placuszki z cukinii to doskonały dodatek.
Schezwan tawa pulao to mieszane danie z ryżu popularne w kuchni indyjskiej. Chociaż niektóre z jego odmian kojarzą...
Frytki marchewkowe z kokosem to oryginalna propozycja dla miłośników smaków egzotycznych i zdrowego jedzenia. Marc...
To danie może wymagać trochę cierpliwości i czasu, ale smak i efekt końcowy są tego warte.
4-składnikowy kurczak w czerwonym curry z makaronem. Łatwy, szybki i niedrogi. Słodzony mlekiem kokosowym dla niew...
Zupa o niesamowitnym orientalnym smaku z dodatkiem polęwdicy i makaronu udon