Tatar z tuńczyka inspirowany kuchnią azjatycką. Wspaniała potrawa podawana w formie sałatki. Inne wydanie tuńczyka, które przygotujesz nie jeden raz. Tuńczyk jest bogaty w składini odżywcze i ma wiele walorów zdrowotnych. Zawiera wysoką wysokość białka, jest bogaty w kwasy omega-3, posiada wysoką zawartość witaminy D i B12.
30 minut
1069 kcal
8.3 g
135.3 g
50.1 g
Umieść tuńczyka w zamrażarce na 15-20 minut, aż stanie się twardy. Ułatwi to jego pokrojenie.
Do średniej miski wrzuć szczypiorek i cebulę, dodaj olej sezamowy, oliwę, sól i pieprz cayenne. Odłóż na bok.
Gdy tuńczyk będzie gotowy do pokrojenia, połóż go na desce. Używając krajalnicy (lub ostrego noża) pokrój go w cienkie plasterk. Następnie weź plasterki i pokrój wzdłuż. Obróć tuńczyka i pokrój w małą kostkę. Wrzuć tuńczyka do miski.
Delikatnie wymieszaj składniki. Dopraw w razie potrzeby
Do podania ułóż plasterki ogórka na dnie miski, dodaj dużą porcję tatara z tuńczyka, posyp pokrojonym w kostkę awokado, wodorostami i odrobiną soli.
Zrobiłam to w deszczową niedzielę, kiedy zostało zbyt dużo warzyw. Jak wszystkie sosy, dzień później smakuje jeszc...
Chili z indyka, pełne białka i fasoli z niesamowitym smakiem, który zachwyci Twoją rodzinę!
6 składników i kilka minut swojego czasu to wszystko, czego potrzebujesz, aby stworzyć to curry, niesamowite danie...
4-składnikowy kurczak w czerwonym curry z makaronem. Łatwy, szybki i niedrogi. Słodzony mlekiem kokosowym dla niew...
Duszony ananas lub lokalnie znany jako „pajeri nenas” jest dodatkiem do nasi minyak (ryż maślany) podawanego częst...
Chcesz spróbować prostego, najszybszego smażonego ryżu z mango? Pyszne śniadanie, na które warto się obudzić.