Przepis na Łosoś owinięty bekonem

Przepis na Łosoś owinięty bekonem

Łosoś owinięty bekonem

Łosoś owinięty bekonem

Ten przepis na łososia owiniętego bekonem to zapałka stworzona w niebie. To luksusowy wieczorny posiłek o niskiej zawartości węglowodanów, który można przygotować w mgnieniu oka.

Czas przygotowania

25 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-


Składniki

# nazwa produktu ilość waga
Filety z łososia świeże lub mrożone (340 g) 2 ~340 g
Boczek Plasterki 4 ~112 g
Oliwa z Oliwek 1 łyżka stołowa ~18 g
Estragon do dekoracji 2 łyżki stołowe ~32 g
Kawałki cytryny do podania - -

Etapy przygotowania


Rozgrzej piekarnik do 350 ° F (180 ° C).

Osuszyć filety z łososia. Filety zawinąć w boczek.

Połóż filety na blasze do pieczenia i skrop oliwą z oliwek. Piecz przez 15-20 minut.

Podawać z posiekanym estragonem i kawałkami cytryny.