Przepis na Awokado z krewetkami

Przepis na Awokado z krewetkami

Awokado z krewetkami

Awokado z krewetkami

Ten przepis pochodzi z Brazylii i jest to inny sposób podawania krewetek i ich przyrządzania. Osoby, którym podajesz to danie, będą zachwycone jego wyglądem, ale także smakiem. Przepis na 4 porcje.

Czas przygotowania

20 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-


Składniki

# nazwa produktu ilość waga
Krewetka gotowana 1 cup ~200 g
Seler pokrojony w kostkę 1 cup ~128 g
Sok z cytryny 1 łyżeczka ~6 g
Jajko 1 ~50 g
Majonez 0.25 cups ~32 g
Awokado 4 -
Sól 0.5 łyżeczek -
Świeżo zmielony pieprz do smaku - -

Etapy przygotowania


Najpierw skrop krewetki tylko połową soku z cytryny, następnie dodaj seler, sól, pieprz i wymieszaj z majonezem.

Awokado pokrój na pół i usuń pestki. Jeśli nasiona są zbyt małe, możesz usunąć trochę miąższu z awokado łyżką. Posyp awokado resztą cytryny, aby nie było przebarwień.

Faszeruj połówki awokado miksturą z krewetek i pozwól mu ostygnąć przed podaniem.