Niesamowita konsystencja i smak, na pewno jest to coś, co będziesz robił częściej. Przepis, którego używam, jest mniej tradycyjny, ponieważ bardziej opierał się na tym, co mam w lodówce, co trzeba było zużyć.
Na patelni z powłoką zapobiegającą przywieraniu rozgrzej przez 2 minuty na małym ogniu trochę oleju, dodaj nasiona kardamonu i płatki chili
Dodać cebulę, czosnek i podgrzać do miękkości,
Dodaj ryż, gorącą wodę, zamieszaj i zagotuj. Gdy woda się zagotuje, przykryj patelnię pokrywką, zmniejsz ogień i gotuj przez kolejne 20 do 25 minut.
Kiedy pozostało 15 minut na gotowanie ryżu, ustaw parowar (lub zagotuj w garnku z wodą), dodaj rybę do gotowania na parze na 15 minut,
W ostatnich 5 minutach gotowania ryby wrzuć do parowaru grzyby i fasolę,
Wymieszaj ryż i sprawdź, czy nie ma nadmiaru wody (której nie powinien mieć),
Rybę delikatnie ułóż w ryżu, następnie posiekaj grzyby, fasolę i wymieszaj,
Przełóż łyżką na talerze i dodaj pokrojone jajko na twardo, przyprawy i posyp świeżą pietruszką,
Te 4-składnikowe surowe batony kakaowe są pełne dobroci i smaku. Idealny na przekąskę w podróży lub deser! Przyjaz...
Pieczone chipsy pita doskonałe do zup, ale także jako zwykła przekąska.
Koktajl śniadaniowy składający się tylko z 4 składników to najszybsze śniadanie, jakie możesz przyrządzić w pracow...
Tatar z tuńczyka inspirowany kuchnią azjatycką. Wspaniała potrawa podawana w formie sałatki. Inne wydanie tuńczyka...
Ten przepis to idealne połączenie słodyczy i kwaśnej puszystej, wilgotnej i nieodpartej konsystencji. Dopełnij to...