Przepis na kedgeree z wędzonym plamiakiem i polędwicą z dorsza

Przepis na kedgeree z wędzonym plamiakiem i polędwicą z dorsza

Kedgeree z wędzonym plamiakiem i polędwicą z dorsza

Kedgeree z wędzonym plamiakiem i polędwicą z dorsza

Niesamowita konsystencja i smak, na pewno jest to coś, co będziesz robił częściej. Przepis, którego używam, jest mniej tradycyjny, ponieważ bardziej opierał się na tym, co mam w lodówce, co trzeba było zużyć.

Czas przygotowania

35 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-

Kedgeree z wędzonym plamiakiem i polędwicą z dorsza - Składniki

Jak przygotować kedgeree z wędzonym plamiakiem i polędwicą z dorsza


Na patelni z powłoką zapobiegającą przywieraniu rozgrzej przez 2 minuty na małym ogniu trochę oleju, dodaj nasiona kardamonu i płatki chili

Dodać cebulę, czosnek i podgrzać do miękkości,

Dodaj ryż, gorącą wodę, zamieszaj i zagotuj. Gdy woda się zagotuje, przykryj patelnię pokrywką, zmniejsz ogień i gotuj przez kolejne 20 do 25 minut.

Kiedy pozostało 15 minut na gotowanie ryżu, ustaw parowar (lub zagotuj w garnku z wodą), dodaj rybę do gotowania na parze na 15 minut,

W ostatnich 5 minutach gotowania ryby wrzuć do parowaru grzyby i fasolę,

Wymieszaj ryż i sprawdź, czy nie ma nadmiaru wody (której nie powinien mieć),

Rybę delikatnie ułóż w ryżu, następnie posiekaj grzyby, fasolę i wymieszaj,

Przełóż łyżką na talerze i dodaj pokrojone jajko na twardo, przyprawy i posyp świeżą pietruszką,

Zobacz inne nasze przepisy