Abok abok sago to tradycyjny malajski deser znany również jako kuih. Sago jest jednym z głównych składników tego przepisu, który ma ciągłą konsystencję i może być przygotowywany w różnych wersjach.
Opłucz i namocz zieloną sago w wodzie przez 30 minut, dobrze odcedź.
Zagotuj razem cukier, liście pandanu i wodę, aż cukier rozpuści się jako syrop cukrowy.
Połącz razem zielony sago i syrop cukrowy, dobrze wymieszaj.
Wlej do 8-calowej kwadratowej formy (nasmaruj ją olejem) i gotuj na parze przez 30 minut i pozostaw do ostygnięcia.
Gotuj na parze wiórki z 1/8 łyżeczki soli przez 10 minut.
Pokrój ugotowaną zieloną sago nożem lub plastikową krajalnicą (natłuszcz z niewielką ilością oleju) na małe kawałki i posmaruj wiórkami kokosowymi i podawaj.
Prosty przepis na pyszny dżem z jagód i nasion chia.
To wspaniały sposób na rozpoczęcie dnia. Ciesz się z miłością, Catherine Xo
Dieta keto może być utrapieniem, jeśli lubisz słodycze. Ten przepis na keto kokosowe blondynki bez cukru przyniesi...
Jak zrobić fritattas. Idealne na lekkie śniadanie, obiad lub kolacja.
Przygotuj łatwe śniadanie schezwan masala pav w domu dla swoich bliskich. Przepis Schezwan masala pav jest tak pys...
Przepyszna kanapka z indykiem złożona z piersi indyka, żurawiny, świeżych pomidorów, sałaty, sera havarti i pesto...