Abok abok sago to tradycyjny malajski deser znany również jako kuih. Sago jest jednym z głównych składników tego przepisu, który ma ciągłą konsystencję i może być przygotowywany w różnych wersjach.
Opłucz i namocz zieloną sago w wodzie przez 30 minut, dobrze odcedź.
Zagotuj razem cukier, liście pandanu i wodę, aż cukier rozpuści się jako syrop cukrowy.
Połącz razem zielony sago i syrop cukrowy, dobrze wymieszaj.
Wlej do 8-calowej kwadratowej formy (nasmaruj ją olejem) i gotuj na parze przez 30 minut i pozostaw do ostygnięcia.
Gotuj na parze wiórki z 1/8 łyżeczki soli przez 10 minut.
Pokrój ugotowaną zieloną sago nożem lub plastikową krajalnicą (natłuszcz z niewielką ilością oleju) na małe kawałki i posmaruj wiórkami kokosowymi i podawaj.
Słodkie i lepkie, te pyszne kostki kokosowe są idealnym dodatkiem do filiżanki dobrej kawy.
Te danie pochodzi z Toskanii wieki temu jako środek dla ubogich do wykorzystania czerstwego, resztkowego chleba. D...
Prosty, dwuskładnikowy przepis na krówki, idealny na święta! Szczerze mówiąc, nikt nigdy się nie dowie, że to nie...
Smażony kalafior to jedna z moich ulubionych przystawek, ale musi być podawana z lepkim sosem serowym. Nie musisz...
Miękke, słodke i ciągnące się świeżo upieczone, rozpływają się w ustach. Gotowe w kilkanaście minut.
Jak zrobić fritattas. Idealne na lekkie śniadanie, obiad lub kolacja.