Abok abok sago to tradycyjny malajski deser znany również jako kuih. Sago jest jednym z głównych składników tego przepisu, który ma ciągłą konsystencję i może być przygotowywany w różnych wersjach.
Opłucz i namocz zieloną sago w wodzie przez 30 minut, dobrze odcedź.
Zagotuj razem cukier, liście pandanu i wodę, aż cukier rozpuści się jako syrop cukrowy.
Połącz razem zielony sago i syrop cukrowy, dobrze wymieszaj.
Wlej do 8-calowej kwadratowej formy (nasmaruj ją olejem) i gotuj na parze przez 30 minut i pozostaw do ostygnięcia.
Gotuj na parze wiórki z 1/8 łyżeczki soli przez 10 minut.
Pokrój ugotowaną zieloną sago nożem lub plastikową krajalnicą (natłuszcz z niewielką ilością oleju) na małe kawałki i posmaruj wiórkami kokosowymi i podawaj.
To wspaniały sposób na rozpoczęcie dnia. Ciesz się z miłością, Catherine Xo
Jak zrobić fritattas. Idealne na lekkie śniadanie, obiad lub kolacja.
Te 4-składnikowe surowe batony kakaowe są pełne dobroci i smaku. Idealny na przekąskę w podróży lub deser! Przyjaz...
Prosty, dwuskładnikowy przepis na krówki, idealny na święta! Szczerze mówiąc, nikt nigdy się nie dowie, że to nie...
To naprawdę ważne, aby coś przekąsić, gdy nadejdą chwile, w których nie poczujesz się głodny/a. Te małe przekąski...
Ten przepis to idealne połączenie słodyczy i kwaśnej puszystej, wilgotnej i nieodpartej konsystencji. Dopełnij to...