Przepis na fritattas

Przepis na fritattas

Fritattas

Fritattas

Jak zrobić fritattas. Idealne na lekkie śniadanie, obiad lub kolacja.

Czas przygotowania

30 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-

Fritattas - Składniki

Jak przygotować fritattas


Podsmaż paski boczku i połam je na półcalowe kawałki. Zrób to na większej patelni, osusz, aby usunąć nadmiar tłuszczu.

Wetrzyj trochę oleju na 8-calową patelnię, podgrzej, usmaż zieloną cebulę i grzyby przez minutę lub dwie. Dodaj pomidory i kawałki bekonu i kontynuuj przez kolejną minutę lub dwie.

Podczas smażenia warzyw ubij jajka razem z mlekiem. Następnie dodaj to na patelnię i wymieszaj smażone warzywa z jajkami. Płyn rozprowadzaj w kierunku krawędzi.

Posyp równomiernie serem na wierzchu.

Zobacz inne nasze przepisy