Domowe masła orzechowe to absolutna bomba! Gotowe w kilka minut, bezglutenowe, paleo i wegańskie, są doskonalą zdrową alternatywą dla masła orzechowego ze sklepu.
45 minut
-
-
-
-
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i ułożyć wybrane orzechy na blasze do pieczenia.
Posyp solą przed włożeniem blachy do piekarnika na kilka minut, aż się zrumieni.
Dodaj orzechy do szybkoobrotowego blendera i zmiksuj do uzyskania gładkości.
Po wygładzeniu dodaj ekstrakt waniliowy
Proces mieszania jest dość żmudny, ponieważ zajmuje trochę czasu.
Co jakiś czas trzeba przerywać blendowanie, aby zeskrobać masło z boków przed ponownym blendowaniem. Powtarzaj to, aż orzechy będą całkowicie gładkie i będą przypominać masło orzechowe.
Przechowywać w hermetycznym pojemniku.
Przygotuj łatwe śniadanie schezwan masala pav w domu dla swoich bliskich. Przepis Schezwan masala pav jest tak pys...
Te danie pochodzi z Toskanii wieki temu jako środek dla ubogich do wykorzystania czerstwego, resztkowego chleba. D...
Niesamowita konsystencja i smak, na pewno jest to coś, co będziesz robił częściej. Przepis, którego używam, jest m...
Przepyszna kanapka z indykiem złożona z piersi indyka, żurawiny, świeżych pomidorów, sałaty, sera havarti i pesto...
Prosty przepis na pyszny dżem z jagód i nasion chia.
Zupa dyniowa z kurkumą rozgrzeje twoje kości. Jest tak kremowa i pyszna, że nie zdasz sobie sprawy, jakie jest zdr...