Zupa dyniowa z kurkumą rozgrzeje twoje kości. Jest tak kremowa i pyszna, że nie zdasz sobie sprawy, jakie jest zdrowe. Pełne warzyw z mlekiem kokosowym.
Pokrój dynię na pół i zeskrob nasiona. Piecz w formie do pieczenia przez około 30-40 minut w temperaturze 400ºf. Chcesz, żeby ciało było miękkie.
Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Dodaj marchewkę i cebulę i smaż 4 minuty.
Dodaj miąższ dyni, jabłko, imbir, kurkumę, mleko kokosowe, wodę i sól oraz pieprz.
Wymieszaj i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 10 minut.
Zupę zmiksować za pomocą blendera zanurzeniowego. Uważaj, aby się nie poparzyć!
Podawać z nasionami, cebulą i pietruszką.
Miodowo miętowe marchewki to smaczna i aromatyczna propozycja dla miłośników warzyw oraz ciekawych połączeń smakow...
Te danie pochodzi z Toskanii wieki temu jako środek dla ubogich do wykorzystania czerstwego, resztkowego chleba. D...
Ta zupa ma wiele aromatycznych przypraw. To wegańska zupa pełna smaku! Podawaj z ryżem jaśminowym z różą kokosową,...
Kto powiedział, że żelki są tylko dla dzieci? To musi być najbardziej zabawny sposób na dostarczenie ważnych skład...
Zdrowy i bogaty w białko deser, który zaspokoi Twoje słodycze
Czarna fasola, cebula, papryka, czosnek i rosół gotowane na wolnym ogniu przez wiele godzin, ręcznie miksowane do...