Przepis na Potrawka chili z indyka z ciasteczkami kukurydzianymi

Przepis na Potrawka chili z indyka z ciasteczkami kukurydzianymi

Potrawka chili z indyka z ciasteczkami kukurydzianymi

Potrawka chili z indyka z ciasteczkami kukurydzianymi

Chili z indyka, pełne białka i fasoli z niesamowitym smakiem, który zachwyci Twoją rodzinę!

Czas przygotowania

40 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-


Składniki

# nazwa produktu ilość waga
Oliwa z oliwek 2 łyżki stołowe ~36 g
Posiekane łodygi selera 3 -
Duża posiekana cebula 1 -
Papryka Poblano drobno posiekana 1 -
Marchewka drobno posiekana 2 -
Sól 1 łyżeczka ~6 g
Świeżo zmielony czarny pieprz 0.25 łyżeczek ~2 g
Czosnek w proszku 1 łyżeczka ~6 g
Cebula w proszku 1 łyżeczka ~6 g
Chili w proszku 3 łyżki stołowe ~54 g
Kminek mielony 0.25 łyżeczek ~2 g
Ząbki czosnku posiekane 5 -
Koncentrat pomidorowy 2 łyżki stołowe ~36 g
Cukier 0.5 łyżeczek ~3 g
Indyk mielony 1.5 lb ~675 g
Kiełbasa włoska z indyka 12 oz ~340 g
Puszka pomidorów pokrojonych w drobną kostkę 1 -
Puszka fasoli pinto, opłukana i odsączona - -
Puszka fasoli, opłukana i odsączona - -
Puszka czarnej fasoli, wypłukana i odsączona - -
Zielone chili 4 oz -
Bulion z kurczaka 2 cups ~256 g
Rozdrobniona papryka lub ostry ser cheddar do posypania 1 cup ~128 g
Śmietana 1 cup ~128 g
Pokrojona cebula do posypania 0.75 cups ~96 g
Podawaj ze słodkimi i pikantnymi ciasteczkami kukurydzianymi - -

Etapy przygotowania


Rozgrzej oliwę w dużym szerokim garnku na średnim ogniu. Dodaj seler, cebulę, pieprz poblano, marchewkę, ½ łyżeczki soli i pieprzu. Gotuj, od czasu do czasu mieszając, aż warzywa zmiękną, około 8 minut. Dodać czosnek w proszku, cebulę w proszku, chili w proszku, kminek, czosnek, koncentrat pomidorowy, cukier i gotój mieszając około 2 minut. Przełóż do małej miski i odstaw na bok.

Do tego samego garnka dodaj indyka, kiełbasę, ½ łyżeczki soli i gotować, łamiąc wszelkie grudki drewnianą łyżką, aż się zarumienią, około 8 minut.

Włóż mieszankę warzyw do garnka i dodaj pokrojone w kostkę pomidory, całą fasolę, zielone papryczki chili i rosół z kurczaka. Kontynuuj gotowanie na średnim poziomie i gotuj na wolnym ogniu, aż smaki się połączą, około 30 minut.

Podawaj chili z serem, śmietaną i cebulką. I nie zapomnij o słodkich i pikantnych ciasteczkach kukurydzianych!