Chili z indyka, pełne białka i fasoli z niesamowitym smakiem, który zachwyci Twoją rodzinę!
Rozgrzej oliwę w dużym szerokim garnku na średnim ogniu. Dodaj seler, cebulę, pieprz poblano, marchewkę, ½ łyżeczki soli i pieprzu. Gotuj, od czasu do czasu mieszając, aż warzywa zmiękną, około 8 minut. Dodać czosnek w proszku, cebulę w proszku, chili w proszku, kminek, czosnek, koncentrat pomidorowy, cukier i gotój mieszając około 2 minut. Przełóż do małej miski i odstaw na bok.
Do tego samego garnka dodaj indyka, kiełbasę, ½ łyżeczki soli i gotować, łamiąc wszelkie grudki drewnianą łyżką, aż się zarumienią, około 8 minut.
Włóż mieszankę warzyw do garnka i dodaj pokrojone w kostkę pomidory, całą fasolę, zielone papryczki chili i rosół z kurczaka. Kontynuuj gotowanie na średnim poziomie i gotuj na wolnym ogniu, aż smaki się połączą, około 30 minut.
Podawaj chili z serem, śmietaną i cebulką. I nie zapomnij o słodkich i pikantnych ciasteczkach kukurydzianych!
Smażony kalafior to jedna z moich ulubionych przystawek, ale musi być podawana z lepkim sosem serowym. Nie musisz...
Korma z kurczaka to popularne danie kuchni indyjskiej, składające się z mięsa z kurczaka gotowanego w sosie na baz...
Domowe masła orzechowe to absolutna bomba! Gotowe w kilka minut, bezglutenowe, paleo i wegańskie, są doskonalą zdr...
Przepis na zupę z kurczaka w jednym garnku z warzywami. Dodaj trochę makaronu, aby przekształcić ją w pożywną rosó...
Czarna fasola, cebula, papryka, czosnek i rosół gotowane na wolnym ogniu przez wiele godzin, ręcznie miksowane do...
Duszony ananas lub lokalnie znany jako „pajeri nenas” jest dodatkiem do nasi minyak (ryż maślany) podawanego częst...