Przepis na Szybki domowy ketchup

Przepis na Szybki domowy ketchup

Szybki domowy ketchup

Szybki domowy ketchup

Zrób własny keczup w domu w mniej niż 5 minut!

Czas przygotowania

5 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-


Składniki

# nazwa produktu ilość waga
Koncentrat pomidorowy 10 oz ~284 g
Ocet jabłkowy 0.66 cups ~84 g
Cukier 1 łyżka stołowa ~18 g
Sól 0.5 łyżeczek ~3 g
Czarny pieprz 0.5 łyżeczek ~3 g
Musztarda w proszku 0.5 łyżeczek ~3 g
Suszone oregano 0.5 łyżeczek ~3 g
Pieprz Cayenne 0.5 łyżeczek ~3 g
Cebula w proszku 0.5 łyżeczek ~3 g
Czosnek w proszku 0.5 łyżeczek ~3 g
Sól selerowa 0.25 łyżeczek ~2 g

Etapy przygotowania


Do dużej miski dodaj koncentrat pomidorowy.

Wlej ocet i dobrze wymieszaj.

Dodaj pozostałe składniki i dobrze wymieszaj.

W razie potrzeby posmakuj i dodaj dodatkowe przyprawy.

Używaj jako dodatku lub przyprawy, a resztę przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce przez miesiąc.