Ten chleb nawróci nie-wegan jednym kęsem. Możesz dodać trochę więcej cukru, jeśli twoje banany są trochę zielone. Wskazówka 1: jeśli planujesz chleb bananowy, ale banany nie są jeszcze dojrzałe, włóż je do papierowej torby na 2-3 dni i będą gotowe. Wskazówka 2: podwoić ilości i zamrozić pieczywo, niektórzy przechowują przez dobre 2-3 miesiące.
Rozgrzej piekarnik do 350 f / 180 c
Najpierw wymieszaj nasiona lnu i wodę w blenderze przez około 3-5 minut, aż uzyskasz galaretowatą substancję podobną do białka jajka.
Wymieszaj cukier, ekstrakt waniliowy i olej i dodaj mieszankę nasion lnu
Wymieszaj razem wszystkie suche składniki (mąkę, sól, proszek do pieczenia, dodatki takie jak cynamon, orzechy itp.)
Dodawaj stopniowo suszone rzeczy, naprzemiennie z rozgniecionymi bananami.
Bardzo lekko nasmaruj patelnie, dodaj nasiona sezamu jako powłokę, wkładając dużą garść, a następnie potrząśnij nim tak, aby znalazł się na dnie i krawędziach.
Jeśli używasz kwadratowej patelni, chleby będą gotować się szybciej, około 40-45 minut
Jeśli masz blachę do chleba, umieścić ciasto na 50 minut do godziny.
Najlepszy okrągły chleb, jaki kiedykolwiek upiekłem! Pokryty pysznym sezamem. Pyszne.
Ten przepis to idealne połączenie słodyczy i kwaśnej puszystej, wilgotnej i nieodpartej konsystencji. Dopełnij to...
Chrupiące, kremowe i cytrynowe placuszki z cukinii to doskonały dodatek.
Kto powiedział, że żelki są tylko dla dzieci? To musi być najbardziej zabawny sposób na dostarczenie ważnych skład...
To ciasto to wspaniały, pyszny sposób na świętowanie urodzin. Aby zrobić większy stos kruchego ciasta, należy podw...
Minimalistyczne wypieki w najlepszym wydaniu! Kilka składników tworzy tę piękną prezentację. Cierpkie jabłka grann...