Przepis na Batoniki sernikowe margarita

Przepis na Batoniki sernikowe margarita

Batoniki sernikowe margarita

Batoniki sernikowe margarita

Deser bez pieczenia inspirowany margaritą zaspokoi zapotrzebowanie na słodko-cierpki, kremowy deser, który jest całkowicie chłodny. Sugerujemy zrobienie dwóch porcji tego deseru bez pieczenia i przechowywanie jednej w zamrażarce na szybką przekąskę w upalny dzień

Czas przygotowania

20 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-


Składniki

# nazwa produktu ilość waga
Zgniecione precle 1.5 cup ~192 g
Olej kokosowy 0.5 cups ~64 g
Cukier Kokosowy 3 łyżki stołowe ~54 g
Ser śmietankowy 16 oz ~454 g
Cukier puder 1 cup ~128 g
Sok i skórka z jednej limonki (około 1 łyżki każdej). Podziel skórkę na pół - -
Tequila 1 łyżka stołowa ~18 g
Ekstrakt z cytryny 0.25 łyżeczek ~2 g
Ekstrakt waniliowy 0.5 łyżeczek ~3 g
Szczypta soli 1 -

Etapy przygotowania


Naczynie do pieczenia o wymiarach 9 ”x 9” wyłożyć papierem do pieczenia. Pozostaw paski zwisające z krawędzi naczynia, aby można je było później łatwo wyjąć.

W dużej misce wymieszaj pokruszone precle, olej kokosowy i cukier, aż dobrze się połączą. Wciśnij masę na dno naczynia do pieczenia. Wstaw do lodówki na 10 minut.

Ubij ser śmietankowy i cukier puder w dużej misce mikserem ręcznym, aż masa będzie puszysta i lekka, około 2 minuty. Dodaj połowę skórki z limonki i wszystkie pozostałe składniki oprócz soli. Miksuj na niskim poziomie przez około 30 sekund lub do momentu, gdy wszystko zostanie dobrze połączone.

Rozłóż mieszaninę równomiernie na cieście. Posyp pozostałą skórką z limonki i różową solą wierzch nadzienia serka śmietankowego.

Wstaw do zamrażarki na około 1 godzinę lub do uzyskania twardej masy. Użyj zwisu pergaminu, aby wyjąć z blachy. Pokroić na 16 kwadratów. Przechowywać w zamrażarce, pozostawić batony do rozmrożenia do 5 minut przed podaniem.