Moja propozycja to świeża bita śmietana i świeże truskawki i nie zapomnij o filiżance dobrej kawy.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C
W misce wymieszaj wszystkie suche składniki.
W mikserze połącz jajka, cukier, marmoladę i masło. Wymieszaj te składniki, aż będą gładkie i kremowe.
Powoli dodawaj naprzemiennie kwaśne mleko i suche składniki.
Posmarować masłem patelnie i równomiernie wlać ciasto.
Piec 30-35 minut lub do momentu, gdy test wykałaczki będzie czysty.
Truskawki i rabarbar sprawiają, że ciasto jest słodkie i ma odpowiednią cierpkość. To łatwe ciasto jest wilgotne i...
Prosty, romantyczny, klasyczny deser, pełen świeżych truskawek i domowej roboty bitej śmietany, a wszystko na wier...
Bez dwóch zdań to mój ulubiony deser. Wyjątkową cechą tego przepisu jest to, że dzięki łatwej zamianie można to zr...
Jedzenie produktów bezglutenowych i bezzbożowych nie musi być trudne. Dobrym przykładem jest to ciasto czekoladowe...
Pyszne, a jednocześnie takie proste. Ten tropikalny słodki deser nie może się nie udać.
Te 4-składnikowe surowe batony kakaowe są pełne dobroci i smaku. Idealny na przekąskę w podróży lub deser! Przyjaz...