Przepis na Ciasto czekoladowe zakochanych

Przepis na Ciasto czekoladowe zakochanych

Ciasto czekoladowe zakochanych

Ciasto czekoladowe zakochanych

Casto zapewniające niesamowicie głęboki smak czekolady. Wspaniała alternatywa dla typowych ciast czekoladowych

Czas przygotowania

20 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-


Składniki

# nazwa produktu ilość waga
Mąka kasztanowa 1 cup ~128 g
Cukier 1 cup ~128 g
Kakao do pieczenia 1 cup ~128 g
Masło 8 oz ~227 g
Płatki czekolady 2 cups ~256 g
Rum 0.5 cups ~64 g
Duże jajka w temperaturze pokojowej 4 -

Etapy przygotowania


Do dużej miski przesiej mąkę, cukier i kakao.

Rozpuść masło i czekoladę razem w rondelku lub podwójnym bojlerze na małym ogniu. Często mieszaj, aby upewnić się, że czekolada się nie przypali.

Włożyć jajka i zdjąć patelnię z ognia.

Wymieszaj mieszaninę z suchymi składnikami.

Ciasto wylać i zeskrobać na blachę wyłożoną pergaminem.

Piecz ciastko na środkowej półce w temperaturze 180 °C przez 30 minut.