Przepis na ciasto marchewkowe

Przepis na ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe

Świeże i lekkie ciasto, które można zjeść przy filiżance dobrej kawy.

Czas przygotowania

35 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-

Ciasto marchewkowe - Składniki

Jak przygotować ciasto marchewkowe


Rozgrzej piekarnik do 350 stopni

Posmarować masłem formę do pieczenia.

Zmiksuj masło i cukry na bardzo lekką i puszystą masę. Dodaj przyprawy i startą skórkę z cytryny.

Dodawaj jajka pojedynczo, ubijając na niskim poziomie. Wymieszać z marchewką i sokiem jabłkowym.

Przesiej suche składniki. Dodaj wanilię do mleka i dodaj do suchych składników. Dodaj mąkę do blendera, miksuj na niskich obrotach.

Opcjonalnie - kruszonka

Połączyć krakersy, brązowy cukier i masło.

Wyłuż ciasto na blachę i posyp kruszonką wierzchu

Piec 30-35 minut.

Zobacz inne nasze przepisy