Tarta z truskawkami, pyszny przepis na lekkie ciasto z owocami.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Mąkę przesiej na deskę lub do miski. Zrób studnię pośrodku. Dodaj masło, wodę, żółtko, cukier, wanilię i skórkę pomarańczową. Rozłóż składniki na środku, rozgnieć, aż ciasto będzie gładkie.
Wyłóż ciasto na spód i boki talerza. Nakłuć widelcem spód i boki ciasta. Piec 15-20 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie jasno złote. Schłodzić.
Aby zrobić glazurę, przełożyć konfitury wiśniowe do małego rondelka i powoli rozpuścić na małym ogniu. Lekko ostudź i posmaruj spód ciasta.
Umyj, obłóż i pokrój truskawki. Wypełnij ciasto truskawkami i polej na wierzch polewą wiśniową.
Śmietanę ubić z 1 łyżką cukru pudru na lekką i puszystą masę i podawać z plasterkiem tarty truskawkowej!
Pyszne, a jednocześnie takie proste. Ten tropikalny słodki deser nie może się nie udać.
Do przygotowania ciasta wystarczy tylko 40 minut, czas pieczenia to 30 minut. Po upieczeniu odstaw do ochłodzenia...
Paleo pełne białka, o niskiej zawartości tłuszczu, niskowęglowodanowej i bezglutenowej, przygotowanie trwa zaledwi...
To ciasto to wspaniały, pyszny sposób na świętowanie urodzin. Aby zrobić większy stos kruchego ciasta, należy podw...
Zapraszam do spróbowania moich pysznych kokosowych naleśników! Te smaczne i zdrowe naleśniki to doskonały wybór dl...