Tarta z truskawkami, pyszny przepis na lekkie ciasto z owocami.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Mąkę przesiej na deskę lub do miski. Zrób studnię pośrodku. Dodaj masło, wodę, żółtko, cukier, wanilię i skórkę pomarańczową. Rozłóż składniki na środku, rozgnieć, aż ciasto będzie gładkie.
Wyłóż ciasto na spód i boki talerza. Nakłuć widelcem spód i boki ciasta. Piec 15-20 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie jasno złote. Schłodzić.
Aby zrobić glazurę, przełożyć konfitury wiśniowe do małego rondelka i powoli rozpuścić na małym ogniu. Lekko ostudź i posmaruj spód ciasta.
Umyj, obłóż i pokrój truskawki. Wypełnij ciasto truskawkami i polej na wierzch polewą wiśniową.
Śmietanę ubić z 1 łyżką cukru pudru na lekką i puszystą masę i podawać z plasterkiem tarty truskawkowej!
Do przygotowania ciasta wystarczy tylko 40 minut, czas pieczenia to 30 minut. Po upieczeniu odstaw do ochłodzenia...
Ta 1-minutowa kawa mrożona to najlepszy sposób na rozkoszowanie się filiżanką kawy latem! Jeśli jeszcze tego nie p...
Kremowe, rozpływające się w ustach, uzależniające niebiańskie przekąski to kiście czekoladowych migdałów przygotow...
Ten bezmączny deser jest lekki i smaczny. Każda rolka jest przekładana lekkim nadzieniem ze słodkiej śmietanki i d...
Pyszne, a jednocześnie takie proste. Ten tropikalny słodki deser nie może się nie udać.
Minimalistyczne wypieki w najlepszym wydaniu! Kilka składników tworzy tę piękną prezentację. Cierpkie jabłka grann...