Przepis na Ciasto czekoladowe z mikrofali

Przepis na Ciasto czekoladowe z mikrofali

Ciasto czekoladowe z mikrofali

Ciasto czekoladowe z mikrofali

Jedzenie produktów bezglutenowych i bezzbożowych nie musi być trudne. Dobrym przykładem jest to ciasto czekoladowe z mikrofali.

Czas przygotowania

5 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-


Składniki

# nazwa produktu ilość waga
Chipsy czekoladowe 4 łyżki stołowe ~72 g
Mąka migdałowa 0.25 cups ~32 g
Sody oczyszczonej 0.5 gramów -
Olej kokosowy 1 łyżka stołowa ~18 g
Jajko 1 ~50 g

Etapy przygotowania


Kawałki czekolady włożyć do kubka, wstawić do mikrofali i rozpuścić w wysokiej temperaturze (ok. 30 sekund - uważaj, aby się nie przypaliło).

Do kubka dodaj mąkę migdałową, sodę oczyszczoną, olej kokosowy i jajko i dobrze wymieszaj widelcem. Wciśnij miksturę na dno kubka.

Piecz w mikrofali na wysokiej mocy przez 90 sekund (ten czas może się różnić w zależności od kuchenki mikrofalowej).

Odstaw do ostudzenia na minutę.