Przepis na Truskawkowo rabarbarowe ciasto

Przepis na Truskawkowo rabarbarowe ciasto

Truskawkowo rabarbarowe ciasto

Truskawkowo rabarbarowe ciasto

Truskawki i rabarbar sprawiają, że ciasto jest słodkie i ma odpowiednią cierpkość. To łatwe ciasto jest wilgotne i lepkie, z maślaną, słodką kruszonką. Ma też mało kalorii!

Czas przygotowania

35 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-


Składniki

# nazwa produktu ilość waga
Rabarbar posiekany 2 cups ~256 g
Pokrojone truskawki 2 cups ~256 g
Cukier 1 cup ~128 g
Opakowanie żelatyny truskawkowej 3 oz ~85 g
Kruszonka 5 oz ~150 g
Masło, stopione 0.5 cups ~64 g

Etapy przygotowania


Ułóż posiekany rabarbar i pokrojone w plasterki truskawki.

Równomiernie posyp owoce cukrem i żelatyną truskawkową.

Pozostaw mieszankę owoców i cukru na około 30 minut, będzie bardzo soczysta.

Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.

Równomiernie posyp ciasto na wierzch, a następnie skrop roztopionym masłem.

Wstaw do nagrzanego do 350 stopni piekarnika i piecz przez 45 minut lub do zarumienienia i bąbelków.

Podawać na ciepło z lodami waniliowymi lub słodką bitą śmietaną.