Przygotuj zdrowe trufle z ciemnej czekolady w mniej niż 15 minut, aby zaspokoić wszelkie zachcianki na deser. Są wykonane w 100% ze zdrowych składników, używając wyłącznie naturalnych substancji słodzących jako cukru. Są pełne błonnika, białka i wielu innych składników odżywczych.
Namocz daktyle w gorącej wodzie, gdy przygotujesz resztę składników i zacznij od kroku 2 (około 5 minut). Woda powinna być gorąca w dotyku, ale nie wystarczająco gorąca, aby cię poparzyć.
Zmiel migdały w robocie kuchennym, aż utworzy się gruboziarnista mączka migdałowa. Dodaj orzechy pekan i miksuj, aż zostaną zmielone na grubą mąkę.
Odcedź daktyle i ręką wyciśnij nadmiar wody. Dodaj odsączone daktyle, kakao w proszku, ekstrakt waniliowy, nektar z agawy i sól do robota kuchennego. Miksuj, aż utworzy się gładka pasta.
Użyj łyżki stołowej, aby uformować trufle. Wybierz czubatą łyżkę stołową przygotowanej mieszanki. Palcami wyciągnij półokrągłą kulkę z miarki, a następnie dłońmi uformuj ciasno upakowaną kulkę trufli. Najlepiej zgnieść je ręką w idealne małe kulki.
Jeśli chcesz, delikatnie rozwałkuj trufle w wybranych przez Ciebie dodatkach, niesłodzone płatki kokosowe i dodatkowe kakao w proszku. Proszek kakaowy zdecydowanie dodaje truflom dodatkowego kopa z ciemnej czekolady, więc jeśli nie lubisz goryczy kakao w proszku, nie używaj go jako posypki.
Zdrowy i bogaty w białko deser, który zaspokoi Twoje słodycze
Cudownie kremowy pieczony camembert polany ciepłymi jagodami nasączonymi miodem i balsamem oraz kandyzowanymi orze...
Trzyskładnikowy deser brzoskwiniowy. Smakowita i chrupiące przekąska gotowa w kilka minut
To ciasto to wspaniały, pyszny sposób na świętowanie urodzin. Aby zrobić większy stos kruchego ciasta, należy podw...
Bez dwóch zdań to mój ulubiony deser. Wyjątkową cechą tego przepisu jest to, że dzięki łatwej zamianie można to zr...
Ten bezmączny deser jest lekki i smaczny. Każda rolka jest przekładana lekkim nadzieniem ze słodkiej śmietanki i d...