Przepis na Czekoladowe ciasteczka z soczewicą bez mąki

Przepis na Czekoladowe ciasteczka z soczewicą bez mąki

Czekoladowe ciasteczka z soczewicą bez mąki

Czekoladowe ciasteczka z soczewicą bez mąki

Zdrowy i bogaty w białko deser, który zaspokoi Twoje słodycze

Czas przygotowania

35 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-


Składniki

# nazwa produktu ilość waga
Soczewica czerwona (namoczona, odsączona) 4 cups ~512 g
Daktyle Mejdool (bez pestek) 2 cups ~256 g
Niesłodzone kakao 2 łyżki stołowe ~36 g
Duże jajka 3 -
Ekstrakt waniliowy 1 łyżka stołowa ~18 g
Olej lniany 1 łyżka stołowa ~18 g
Ocet ryżowy 1 łyżeczka ~6 g
Sól 0.25 łyżeczek ~2 g
Proszek do pieczenia 1 łyżeczka ~6 g
Posiekane orzechy pekan 1 cup ~128 g
Mini chipsy czekoladowe 0.5 cups ~64 g

Etapy przygotowania


Rozgrzej piekarnik do 375 stopni Fahrenheita i przygotuj 9-calową kwadratową blachę do pieczenia, natłuszczając ją.

W robocie kuchennym połącz wszystkie składniki (z wyjątkiem orzechów pekan i kawałków czekolady) i zmiksuj do uzyskania gładkości.

Do naczynia wlej ciasto i łyżką wymieszaj orzechy z kawałkami czekolady.

Łyżką ciasto równomiernie rozprowadzić na blasze.

Postaw patelnię na środkowym ruszcie piekarnika i piecz przez 25-30 minut.

Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika i pozwól jej ostygnąć przed pocięciem na żądane rozmiary.