Przepis na zupa z czarnej fasoli

Przepis na zupa z czarnej fasoli

Zupa z czarnej fasoli

Zupa z czarnej fasoli

Czarna fasola, cebula, papryka, czosnek i rosół gotowane na wolnym ogniu przez wiele godzin, ręcznie miksowane do uzyskania jedwabistej gładkości, a następnie doprawione kukurydzą pieczoną na patelni. Zupę wykańczam świeżą kolendrą.

Czas przygotowania

35 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-

Zupa z czarnej fasoli - Składniki

Jak przygotować zupa z czarnej fasoli


Do wolnowaru włożyć fasolę, cebulę, paprykę, bulion, czosnek i kminek. Dopraw solą i pieprzem. Ustaw niski poziom na 6-8 godzin.

Używając blendera ręcznego, zmiksuj zupę na gładką masę.

Na małą patelnię na średnim ogniu dodaj olej i kukurydzę. Piecz na patelni, aż kukurydza stanie się lekko zwęglona lub złocista. Lekko dopraw solą i pieprzem.

Przełóż zupę do miski, dodaj miarkę prażonej kukurydzy i na koniec dodaj trochę surowej posiekanej świeżej kolendry.

Zobacz inne nasze przepisy