Czarna fasola, cebula, papryka, czosnek i rosół gotowane na wolnym ogniu przez wiele godzin, ręcznie miksowane do uzyskania jedwabistej gładkości, a następnie doprawione kukurydzą pieczoną na patelni. Zupę wykańczam świeżą kolendrą.
Do wolnowaru włożyć fasolę, cebulę, paprykę, bulion, czosnek i kminek. Dopraw solą i pieprzem. Ustaw niski poziom na 6-8 godzin.
Używając blendera ręcznego, zmiksuj zupę na gładką masę.
Na małą patelnię na średnim ogniu dodaj olej i kukurydzę. Piecz na patelni, aż kukurydza stanie się lekko zwęglona lub złocista. Lekko dopraw solą i pieprzem.
Przełóż zupę do miski, dodaj miarkę prażonej kukurydzy i na koniec dodaj trochę surowej posiekanej świeżej kolendry.
Frytki marchewkowe z kokosem to oryginalna propozycja dla miłośników smaków egzotycznych i zdrowego jedzenia. Marc...
Oto sposób na szybkie uzyskanie doskonałego smaku. To szybkie danie na patelni składa się z pasków smażonego kurcz...
Ten super szybki i łatwy przepis na sałatkę ze steków został zainspirowany daniem, które znalazłem w lokalnej kawi...
Zdrowy i bogaty w białko deser, który zaspokoi Twoje słodycze
Zacznij dzień od śniadania o wysokiej zawartości białka i niskowęglowodanowej i zwiększ metabolizm, aby zachować s...
Tatar z tuńczyka inspirowany kuchnią azjatycką. Wspaniała potrawa podawana w formie sałatki. Inne wydanie tuńczyka...