To danie może wymagać trochę cierpliwości i czasu, ale smak i efekt końcowy są tego warte.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni
Do formy do pieczenia włożyć posiekaną dynię piżmową wraz z 2 rozgniecionymi ząbkami czosnku, 6 posiekanymi liśćmi szałwii, przyprawami i skropić olejem,
Piec przez około 20-30 minut, aż będzie miękka,
Gdy orzechy piżmowe będą gotowe, wyjąć z piekarnika, lekko rozgnieść grzbietem widelca i odstawić na bok
Na głębokiej patelni rozgrzej trochę oleju i delikatnie usmaż cebulę i czosnek do miękkości (nie pozwól, aby zmieniły kolor tak, jak chcesz słodkiego smaku),
Dodaj pancettę i gotuj przez około 5 minut (ponownie uważaj, aby się nie przypalić),
Dodaj ryż i mieszaj przez minutę, aby ładnie pokrył się smakowym olejem,
Dodaj wino, poczekaj aż wsiąknie w ryż,
Dodać niewielką ilość bulionu i zamieszać,
Za każdym razem, gdy ryż wchłonie płyn, dodaj trochę więcej bulionu,
Kontynuuj (cierpliwie) dodawanie bulionu i mieszanie, na ogół przez około 20 do 25 minut, aż ryż się ugotuje,
Konsystencja powinna być kremowa, więc jeśli uznasz, że jest zbyt sucha, dodaj trochę więcej płynu lub jeśli podczas gotowania zauważysz, że zaczyna wyglądać na zbyt wodnisty, zmniejsz ilość płynu,
Gdy ryż będzie gotowy, wyłącz ogień i dodaj masło, parmezan, przyprawy i wymieszaj,
Położyć pokrywkę na patelni i pozostawić na 5 minut, aż ryż się uspokoi,
Przełóż łyżką do miski i posyp parmezanem.
Lepkie i słodkie żeberka, które są pieczone w niskiej temperaturze.
Mięsne pulpety z mielonego indyka, wystarczy pół godziny aby je przygotować. Można ich używać do różnych sosów lub...
Zupa dyniowa z kurkumą rozgrzeje twoje kości. Jest tak kremowa i pyszna, że nie zdasz sobie sprawy, jakie jest zdr...
Zdrowy brązowy ryż i brokuły, kremowy sos i pikantny kurczak, posypane chrupiącą smażoną cebulą. Pyszna zapiekanka...
Kto powiedział, że żelki są tylko dla dzieci? To musi być najbardziej zabawny sposób na dostarczenie ważnych skład...
Zacznij dzień od śniadania o wysokiej zawartości białka i niskowęglowodanowej i zwiększ metabolizm, aby zachować s...