Frytki marchewkowe z kokosem to oryginalna propozycja dla miłośników smaków egzotycznych i zdrowego jedzenia. Marchewka pokrojona w kształt frytek jest delikatnie posypana wiórkami kokosowymi, które nadają potrawie subtelnego smaku i aromatu. Frytki marchewkowe z kokosem to świetny pomysł na zdrową przekąskę lub dodatek do dań głównych. Dzięki marchewce są one bogate w witaminy i składniki odżywcze, a kokos dodaje egzotycznego smaku i aromatu. Polecam serwować je z domowym dipem jogurtowym lub koperkowym, który doskonale uzupełni ich smak.
35 minut
-
-
-
-
Podgrzej piekarnik do 220 st C
Jeśli Twoje marchewki są zimne (np. przechowywane w lodówce), to ogrzej je do temperatury pokojowej wkładając do piekarnika. Dzięki temu olej kokosowy nie zestali się.
Wymieszaj z olejem kokosowym, cynamonem i szczyptą soli
Wyłóż na blasze do pieczenia wyłożonej papierem pergaminowym.
Piecz przez 15-25 minut, aż frytki zmiękną/będą chrupiące według Twoich upodobań.
Posypać więcej cynamonu na wierzchu i podawać.
Domowe masła orzechowe to absolutna bomba! Gotowe w kilka minut, bezglutenowe, paleo i wegańskie, są doskonalą zdr...
To naprawdę ważne, aby coś przekąsić, gdy nadejdą chwile, w których nie poczujesz się głodny/a. Te małe przekąski...
Lekka, zdrowa i pożywna sałatka o niskiej zawartości tłuszczu, gotowa w kilka minut.
Przepyszna kanapka z indykiem złożona z piersi indyka, żurawiny, świeżych pomidorów, sałaty, sera havarti i pesto...
Te danie pochodzi z Toskanii wieki temu jako środek dla ubogich do wykorzystania czerstwego, resztkowego chleba. D...
Świetna sałatka na zimowe dni. Ciekawie dobrane składniki komponują razem nietypowy smak.