Przepis na frytki marchewkowe z kokosem i cynamonem

Przepis na frytki marchewkowe z kokosem i cynamonem

Frytki marchewkowe z kokosem i cynamonem

Frytki marchewkowe z kokosem i cynamonem

Frytki marchewkowe z kokosem to oryginalna propozycja dla miłośników smaków egzotycznych i zdrowego jedzenia. Marchewka pokrojona w kształt frytek jest delikatnie posypana wiórkami kokosowymi, które nadają potrawie subtelnego smaku i aromatu. Frytki marchewkowe z kokosem to świetny pomysł na zdrową przekąskę lub dodatek do dań głównych. Dzięki marchewce są one bogate w witaminy i składniki odżywcze, a kokos dodaje egzotycznego smaku i aromatu. Polecam serwować je z domowym dipem jogurtowym lub koperkowym, który doskonale uzupełni ich smak.

Czas przygotowania

35 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-

Frytki marchewkowe z kokosem i cynamonem - Składniki

Jak przygotować frytki marchewkowe z kokosem i cynamonem


Podgrzej piekarnik do 220 st C

Jeśli Twoje marchewki są zimne (np. przechowywane w lodówce), to ogrzej je do temperatury pokojowej wkładając do piekarnika. Dzięki temu olej kokosowy nie zestali się.

Wymieszaj z olejem kokosowym, cynamonem i szczyptą soli

Wyłóż na blasze do pieczenia wyłożonej papierem pergaminowym.

Piecz przez 15-25 minut, aż frytki zmiękną/będą chrupiące według Twoich upodobań.

Posypać więcej cynamonu na wierzchu i podawać.

Zobacz inne nasze przepisy