Frytki marchewkowe z kokosem to oryginalna propozycja dla miłośników smaków egzotycznych i zdrowego jedzenia. Marchewka pokrojona w kształt frytek jest delikatnie posypana wiórkami kokosowymi, które nadają potrawie subtelnego smaku i aromatu. Frytki marchewkowe z kokosem to świetny pomysł na zdrową przekąskę lub dodatek do dań głównych. Dzięki marchewce są one bogate w witaminy i składniki odżywcze, a kokos dodaje egzotycznego smaku i aromatu. Polecam serwować je z domowym dipem jogurtowym lub koperkowym, który doskonale uzupełni ich smak.
35 minut
-
-
-
-
Podgrzej piekarnik do 220 st C
Jeśli Twoje marchewki są zimne (np. przechowywane w lodówce), to ogrzej je do temperatury pokojowej wkładając do piekarnika. Dzięki temu olej kokosowy nie zestali się.
Wymieszaj z olejem kokosowym, cynamonem i szczyptą soli
Wyłóż na blasze do pieczenia wyłożonej papierem pergaminowym.
Piecz przez 15-25 minut, aż frytki zmiękną/będą chrupiące według Twoich upodobań.
Posypać więcej cynamonu na wierzchu i podawać.
Domowe masła orzechowe to absolutna bomba! Gotowe w kilka minut, bezglutenowe, paleo i wegańskie, są doskonalą zdr...
Niesamowita konsystencja i smak, na pewno jest to coś, co będziesz robił częściej. Przepis, którego używam, jest m...
Te danie pochodzi z Toskanii wieki temu jako środek dla ubogich do wykorzystania czerstwego, resztkowego chleba. D...
Prosty, dwuskładnikowy przepis na krówki, idealny na święta! Szczerze mówiąc, nikt nigdy się nie dowie, że to nie...
Chili z indyka, pełne białka i fasoli z niesamowitym smakiem, który zachwyci Twoją rodzinę!