Frytki marchewkowe z kokosem to oryginalna propozycja dla miłośników smaków egzotycznych i zdrowego jedzenia. Marchewka pokrojona w kształt frytek jest delikatnie posypana wiórkami kokosowymi, które nadają potrawie subtelnego smaku i aromatu. Frytki marchewkowe z kokosem to świetny pomysł na zdrową przekąskę lub dodatek do dań głównych. Dzięki marchewce są one bogate w witaminy i składniki odżywcze, a kokos dodaje egzotycznego smaku i aromatu. Polecam serwować je z domowym dipem jogurtowym lub koperkowym, który doskonale uzupełni ich smak.
35 minut
-
-
-
-
Podgrzej piekarnik do 220 st C
Jeśli Twoje marchewki są zimne (np. przechowywane w lodówce), to ogrzej je do temperatury pokojowej wkładając do piekarnika. Dzięki temu olej kokosowy nie zestali się.
Wymieszaj z olejem kokosowym, cynamonem i szczyptą soli
Wyłóż na blasze do pieczenia wyłożonej papierem pergaminowym.
Piecz przez 15-25 minut, aż frytki zmiękną/będą chrupiące według Twoich upodobań.
Posypać więcej cynamonu na wierzchu i podawać.
Kremowe, rozpływające się w ustach, uzależniające niebiańskie przekąski to kiście czekoladowych migdałów przygotow...
Najlepszy okrągły chleb, jaki kiedykolwiek upiekłem! Pokryty pysznym sezamem. Pyszne.
Świetna sałatka na zimowe dni. Ciekawie dobrane składniki komponują razem nietypowy smak.
Dieta keto może być utrapieniem, jeśli lubisz słodycze. Ten przepis na keto kokosowe blondynki bez cukru przyniesi...
Smażony kalafior to jedna z moich ulubionych przystawek, ale musi być podawana z lepkim sosem serowym. Nie musisz...
Domowe masła orzechowe to absolutna bomba! Gotowe w kilka minut, bezglutenowe, paleo i wegańskie, są doskonalą zdr...