Frytki marchewkowe z kokosem to oryginalna propozycja dla miłośników smaków egzotycznych i zdrowego jedzenia. Marchewka pokrojona w kształt frytek jest delikatnie posypana wiórkami kokosowymi, które nadają potrawie subtelnego smaku i aromatu. Frytki marchewkowe z kokosem to świetny pomysł na zdrową przekąskę lub dodatek do dań głównych. Dzięki marchewce są one bogate w witaminy i składniki odżywcze, a kokos dodaje egzotycznego smaku i aromatu. Polecam serwować je z domowym dipem jogurtowym lub koperkowym, który doskonale uzupełni ich smak.
35 minut
-
-
-
-
Podgrzej piekarnik do 220 st C
Jeśli Twoje marchewki są zimne (np. przechowywane w lodówce), to ogrzej je do temperatury pokojowej wkładając do piekarnika. Dzięki temu olej kokosowy nie zestali się.
Wymieszaj z olejem kokosowym, cynamonem i szczyptą soli
Wyłóż na blasze do pieczenia wyłożonej papierem pergaminowym.
Piecz przez 15-25 minut, aż frytki zmiękną/będą chrupiące według Twoich upodobań.
Posypać więcej cynamonu na wierzchu i podawać.
Ten super szybki i łatwy przepis na sałatkę ze steków został zainspirowany daniem, które znalazłem w lokalnej kawi...
Jak zrobić fritattas. Idealne na lekkie śniadanie, obiad lub kolacja.
Przepyszna kanapka z indykiem złożona z piersi indyka, żurawiny, świeżych pomidorów, sałaty, sera havarti i pesto...
Prosty przepis na pyszny dżem z jagód i nasion chia.
Paleo pełne białka, o niskiej zawartości tłuszczu, niskowęglowodanowej i bezglutenowej, przygotowanie trwa zaledwi...