Smażony kalafior to jedna z moich ulubionych przystawek, ale musi być podawana z lepkim sosem serowym. Nie musisz być w barze w Minnesocie, żeby dostać to niesamowite warzywo smażone w głębokim tłuszczu. Możesz to zrobić naprawdę łatwo, w domu. Sprawdź mój wpis na blogu tutaj!
35 minut
-
-
-
-
Dusić różyczki, aż będą miękkie, ale nadal będą się trzymać razem. Wyjmij i spłucz zimną wodą. Pozostaw różyczki do wyschnięcia, a następnie umieść je w dużej torebce galonowej.
Dobrze wymieszaj 1/2 szklanki mąki, 1/2 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki pieprzu i szczyptę pieprzu cayenne. Wrzucić do torebki i wstrząsnąć, aby pokryć różyczki.
Ubij jajko i mleko. Wlej do woreczka i wstrząśnij, aby pokryć.
Połącz panko, bułkę tartą, sól przyprawową i 1/4 szklanki mąki. Wlej do woreczka, wstrząśnij i połącz, delikatnie przesuwając różyczki w woreczku.
Smażyć na oleju, na średnim ogniu. Różyczki powinny być gotowe w ciągu 3-4 minut.
Podawać z dressingiem ranczo lub sosem serowym.
Tatar z tuńczyka inspirowany kuchnią azjatycką. Wspaniała potrawa podawana w formie sałatki. Inne wydanie tuńczyka...
Przepyszna kanapka z indykiem złożona z piersi indyka, żurawiny, świeżych pomidorów, sałaty, sera havarti i pesto...
Prosty, dwuskładnikowy przepis na krówki, idealny na święta! Szczerze mówiąc, nikt nigdy się nie dowie, że to nie...
Ten chleb nawróci nie-wegan jednym kęsem. Możesz dodać trochę więcej cukru, jeśli twoje banany są trochę zielone....
Paleo pełne białka, o niskiej zawartości tłuszczu, niskowęglowodanowej i bezglutenowej, przygotowanie trwa zaledwi...
Miodowo miętowe marchewki to smaczna i aromatyczna propozycja dla miłośników warzyw oraz ciekawych połączeń smakow...