Kremowe, rozpływające się w ustach, uzależniające niebiańskie przekąski to kiście czekoladowych migdałów przygotowane w kuchence mikrofalowej z zaledwie 3 prostymi składnikami!
35 minut
-
-
-
-
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub silikonową matą do pieczenia.
Umieść 8 do 10 migdałów w małym stosie na blasze do pieczenia.
Rozpuść czekoladę i olej kokosowy w garnku lub użyj mikrofalówki (ostrożnie). W kuchence mikrofalowej umieść czekoladę w średniej misce przeznaczonej do kuchenek mikrofalowych. Rozpuść w 30-sekundowych odstępach z mocą 50%, mieszając po każdym kroku, aż do całkowitego stopienia i gładkości.
Za pomocą łyżeczki ostrożnie skrop czekoladą kiście migdałów. Dodatkowe posypki są opcjonalne, ale bardzo zalecane!
Pozwól im całkowicie ostygnąć. Wstaw do lodówki co najmniej 20 minut lub do zestalenia. Przechowywać schłodzone w hermetycznym pojemniku.
Bez dwóch zdań to mój ulubiony deser. Wyjątkową cechą tego przepisu jest to, że dzięki łatwej zamianie można to zr...
Te 4-składnikowe surowe batony kakaowe są pełne dobroci i smaku. Idealny na przekąskę w podróży lub deser! Przyjaz...
Ulubiony koktajl z dzieciństwa powraca, tym razem z alkoholem i lodami.
Ten bezmączny deser jest lekki i smaczny. Każda rolka jest przekładana lekkim nadzieniem ze słodkiej śmietanki i d...
Pyszny i zdrowy jogurt mrożony gotowy w kilka minut. Możesz użyć dowolnych mrożonych owoców
Słodkie i lepkie, te pyszne kostki kokosowe są idealnym dodatkiem do filiżanki dobrej kawy.