Kremowe, rozpływające się w ustach, uzależniające niebiańskie przekąski to kiście czekoladowych migdałów przygotowane w kuchence mikrofalowej z zaledwie 3 prostymi składnikami!
35 minut
-
-
-
-
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub silikonową matą do pieczenia.
Umieść 8 do 10 migdałów w małym stosie na blasze do pieczenia.
Rozpuść czekoladę i olej kokosowy w garnku lub użyj mikrofalówki (ostrożnie). W kuchence mikrofalowej umieść czekoladę w średniej misce przeznaczonej do kuchenek mikrofalowych. Rozpuść w 30-sekundowych odstępach z mocą 50%, mieszając po każdym kroku, aż do całkowitego stopienia i gładkości.
Za pomocą łyżeczki ostrożnie skrop czekoladą kiście migdałów. Dodatkowe posypki są opcjonalne, ale bardzo zalecane!
Pozwól im całkowicie ostygnąć. Wstaw do lodówki co najmniej 20 minut lub do zestalenia. Przechowywać schłodzone w hermetycznym pojemniku.
Smażony kalafior to jedna z moich ulubionych przystawek, ale musi być podawana z lepkim sosem serowym. Nie musisz...
Prosty, romantyczny, klasyczny deser, pełen świeżych truskawek i domowej roboty bitej śmietany, a wszystko na wier...
Moja propozycja to świeża bita śmietana i świeże truskawki i nie zapomnij o filiżance dobrej kawy.
Cudownie kremowy pieczony camembert polany ciepłymi jagodami nasączonymi miodem i balsamem oraz kandyzowanymi orze...
Ulubiony koktajl z dzieciństwa powraca, tym razem z alkoholem i lodami.
Przepyszna kanapka z indykiem złożona z piersi indyka, żurawiny, świeżych pomidorów, sałaty, sera havarti i pesto...