Kremowe, rozpływające się w ustach, uzależniające niebiańskie przekąski to kiście czekoladowych migdałów przygotowane w kuchence mikrofalowej z zaledwie 3 prostymi składnikami!
35 minut
-
-
-
-
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub silikonową matą do pieczenia.
Umieść 8 do 10 migdałów w małym stosie na blasze do pieczenia.
Rozpuść czekoladę i olej kokosowy w garnku lub użyj mikrofalówki (ostrożnie). W kuchence mikrofalowej umieść czekoladę w średniej misce przeznaczonej do kuchenek mikrofalowych. Rozpuść w 30-sekundowych odstępach z mocą 50%, mieszając po każdym kroku, aż do całkowitego stopienia i gładkości.
Za pomocą łyżeczki ostrożnie skrop czekoladą kiście migdałów. Dodatkowe posypki są opcjonalne, ale bardzo zalecane!
Pozwól im całkowicie ostygnąć. Wstaw do lodówki co najmniej 20 minut lub do zestalenia. Przechowywać schłodzone w hermetycznym pojemniku.
Moja propozycja to świeża bita śmietana i świeże truskawki i nie zapomnij o filiżance dobrej kawy.
Czy jest lepszy sposób na rozpoczęcie dnia niż ten pyszny i oczyszczający koktajl. Jest łatwy w wykonaniu, naprawd...
Zacznij dzień od śniadania o wysokiej zawartości białka i niskowęglowodanowej i zwiększ metabolizm, aby zachować s...
Smażony kalafior to jedna z moich ulubionych przystawek, ale musi być podawana z lepkim sosem serowym. Nie musisz...
Pyszne, a jednocześnie takie proste. Ten tropikalny słodki deser nie może się nie udać.