Przepis na Kurczak z pomidorami koktajlowymi i pieczarkami

Przepis na Kurczak z pomidorami koktajlowymi i pieczarkami

Kurczak z pomidorami koktajlowymi i pieczarkami

Kurczak z pomidorami koktajlowymi i pieczarkami

Oto sposób na szybkie uzyskanie doskonałego smaku. To szybkie danie na patelni składa się z pasków smażonego kurczaka z grzybami, zieloną cebulą i pomidorami winogronowymi. Ten przepis został opublikowany dzięki uprzejmości kuchni Campbell's.

Czas przygotowania

35 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-


Składniki

# nazwa produktu ilość waga
Oliwa z oliwek 2 łyżki stołowe ~36 g
Piersi z kurczaka pokrojone w cienkie paski 1.25 lb ~563 g
Opakowanie pokrojone świeże grzyby 8 oz ~250 g
Ząbek czosnku (wyciśniety) 1 -
Pomidory koktajlowe 2.5 cups ~350 g
Cebula pokrojona w paski 3 -
Kostka rosołowa 2 -
Woda 2 łyżki stołowe ~36 g

Etapy przygotowania


Rozgrzej 1 łyżkę oleju na 12-calowej patelni na średnim ogniu. Dodaj kurczaka i smaż, aż dobrze się zarumieni, często mieszając. Wyjmij kurczaka z patelni.

Rozgrzej pozostały olej na patelni na średnim ogniu. Dodaj grzyby i gotuj do miękkości, od czasu do czasu mieszając.

Dodać czosnek, pomidory i cebulę na patelnię, smażyć i mieszać przez 1 minutę. Dodać kurczaka oraz kostkę rosołową z wodą. Gotować, aż kurczak będzie gotowy.