Cudownie kremowy pieczony camembert polany ciepłymi jagodami nasączonymi miodem i balsamem oraz kandyzowanymi orzechami włoskimi ... Wyśmienite jedzenie w najlepszym wydaniu!
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Posyp dwie łyżki cukru na wierzchu krążka serowego i wstaw do piekarnika na około 10 minut, aż cukier się rozpuści i skarmelizuje.
W międzyczasie umieść masło na patelni i na małym ogniu pozwól, aby się rozpuściło przed dodaniem pozostałego cukru i orzechów włoskich.
Mieszać razem przez około 3-4 minuty, aż cukier się rozpuści, a orzechy całkowicie pokryją. Zdejmij z patelni i pozostaw do ostygnięcia.
Na osobnej patelni dodaj miód i ocet i podgrzej, następnie ostrożnie włóż jagody. Odstaw na bok.
Wyjąć camembert z piekarnika, polać kandyzowanymi orzechami, a następnie dodać miód i jagody w glazurze balsamicznej.
Zapraszam do spróbowania moich pysznych kokosowych naleśników! Te smaczne i zdrowe naleśniki to doskonały wybór dl...
Ta 1-minutowa kawa mrożona to najlepszy sposób na rozkoszowanie się filiżanką kawy latem! Jeśli jeszcze tego nie p...
Trzyskładnikowy deser brzoskwiniowy. Smakowita i chrupiące przekąska gotowa w kilka minut
Koktajl śniadaniowy składający się tylko z 4 składników to najszybsze śniadanie, jakie możesz przyrządzić w pracow...
Najlepsze greckie desery z kruchym, maślanym ciastem filo, orzechami, cynamonem i miodem! Pyszne i dekadenckie! Id...