Przepis na Pieczony camembert z jagodami i orzechami włoskimi

Przepis na Pieczony camembert z jagodami i orzechami włoskimi

Pieczony camembert z jagodami i orzechami włoskimi

Pieczony camembert z jagodami i orzechami włoskimi

Cudownie kremowy pieczony camembert polany ciepłymi jagodami nasączonymi miodem i balsamem oraz kandyzowanymi orzechami włoskimi ... Wyśmienite jedzenie w najlepszym wydaniu!

Czas przygotowania

15 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-


Składniki

# nazwa produktu ilość waga
Ser Wheelcamembert 1 -
Cukier Muscovado 0.5 cups ~64 g
Masło 2 łyżki stołowe ~36 g
Orzechy włoskie 1 cup ~128 g
Czarne jagody 1 cup ~128 g
Miód 0.33 cups ~42 g
Ocet balsamiczny 2 łyżki stołowe ~36 g

Etapy przygotowania


Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.

Posyp dwie łyżki cukru na wierzchu krążka serowego i wstaw do piekarnika na około 10 minut, aż cukier się rozpuści i skarmelizuje.

W międzyczasie umieść masło na patelni i na małym ogniu pozwól, aby się rozpuściło przed dodaniem pozostałego cukru i orzechów włoskich.

Mieszać razem przez około 3-4 minuty, aż cukier się rozpuści, a orzechy całkowicie pokryją. Zdejmij z patelni i pozostaw do ostygnięcia.

Na osobnej patelni dodaj miód i ocet i podgrzej, następnie ostrożnie włóż jagody. Odstaw na bok.

Wyjąć camembert z piekarnika, polać kandyzowanymi orzechami, a następnie dodać miód i jagody w glazurze balsamicznej.