Oto kolejne tradycyjne, amerykańskie danie!
Napełnij blachę do pieczenia 2,5 cm wody i włóż do piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 170 stopni C.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Odłóż ją na bok.
Wbij jajka do miski i ubijaj je widelcem, aż na wierzchu utworzą się bąbelki.
Jeśli używasz świeżej kukurydzy, odetnij ją od kolby. Jeśli używasz mrożonej kukurydzy, zanurz worek pod zimną wodą, aby oddzielić ziarna.
Wmieszaj kukurydzę do jajek. Jajka i kukurydzę posyp mąką, solą i pieprzem, a następnie wymieszaj.
W rondelku na małym ogniu rozpuść 2 łyżki masła.
Dodaj stopione masło i mleko do mieszanki z kukurydzą i wymieszaj.
Wlej mieszankę kukurydzy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Włóż naczynie żaroodporne do naczynia z wodą w piekarniku.
Piec pudding kukurydziany przez 1 godzinę lub do momentu, gdy nóż włożony w środek wyjdzie czysty.
Wyjmij naczynie żaroodporne z piekarnika i połóż budyń na trójnogu przy stole i podawaj na ciepło.
Cudownie kremowy pieczony camembert polany ciepłymi jagodami nasączonymi miodem i balsamem oraz kandyzowanymi orze...
Ten bezmączny deser jest lekki i smaczny. Każda rolka jest przekładana lekkim nadzieniem ze słodkiej śmietanki i d...
Pyszny i zdrowy jogurt mrożony gotowy w kilka minut. Możesz użyć dowolnych mrożonych owoców
Zapraszam do spróbowania moich pysznych kokosowych naleśników! Te smaczne i zdrowe naleśniki to doskonały wybór dl...
Te 4-składnikowe surowe batony kakaowe są pełne dobroci i smaku. Idealny na przekąskę w podróży lub deser! Przyjaz...
Spraw, aby lato było pełne dreszczy z waniliowym koktajlem mlecznym. Koktajl waniliowy to najbardziej uwielbiany p...