Oto kolejne tradycyjne, amerykańskie danie!
Napełnij blachę do pieczenia 2,5 cm wody i włóż do piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 170 stopni C.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Odłóż ją na bok.
Wbij jajka do miski i ubijaj je widelcem, aż na wierzchu utworzą się bąbelki.
Jeśli używasz świeżej kukurydzy, odetnij ją od kolby. Jeśli używasz mrożonej kukurydzy, zanurz worek pod zimną wodą, aby oddzielić ziarna.
Wmieszaj kukurydzę do jajek. Jajka i kukurydzę posyp mąką, solą i pieprzem, a następnie wymieszaj.
W rondelku na małym ogniu rozpuść 2 łyżki masła.
Dodaj stopione masło i mleko do mieszanki z kukurydzą i wymieszaj.
Wlej mieszankę kukurydzy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Włóż naczynie żaroodporne do naczynia z wodą w piekarniku.
Piec pudding kukurydziany przez 1 godzinę lub do momentu, gdy nóż włożony w środek wyjdzie czysty.
Wyjmij naczynie żaroodporne z piekarnika i połóż budyń na trójnogu przy stole i podawaj na ciepło.
Przygotuj zdrowe trufle z ciemnej czekolady w mniej niż 15 minut, aby zaspokoić wszelkie zachcianki na deser. Są w...
Moja propozycja to świeża bita śmietana i świeże truskawki i nie zapomnij o filiżance dobrej kawy.
Do przygotowania ciasta wystarczy tylko 40 minut, czas pieczenia to 30 minut. Po upieczeniu odstaw do ochłodzenia...
Te 4-składnikowe surowe batony kakaowe są pełne dobroci i smaku. Idealny na przekąskę w podróży lub deser! Przyjaz...
Trzyskładnikowy deser brzoskwiniowy. Smakowita i chrupiące przekąska gotowa w kilka minut